Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 5. 2016,
6.28

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Stephen Curry Oklahoma CIty Thunder Golden State Warriors Liga NBA

Četrtek, 19. 5. 2016, 6.28

7 let, 11 mesecev

Curryju v dveh minutah uspelo nekaj neverjetnega (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Na drugi tekmi konferenčnega finala na zahodu lige NBA so Stephen Curry in soigralci pri Golden State Warriors brez težav preskočili Oklahomo City Thunder. Serija je zdaj poravnana na 1:1, izvrstno predstavo pa je prikazal prvi mož lige Curry.

Glavnino dela so aktualni prvaki proti Oklahomi naredili v tretji četrtini, ko so se ji odlepili in odločili zmagovalca. V tem delu igre je zablestel MVP (najkoristnejši košarkar) rednega dela Stephen Curry, ki je pri vodstvu s 64:57 izvedel simultanko. V vsega dveh minutah mu je uspelo nekaj neverjetnega.

 

Poglejte si vseh 28 točk Stephena Curryja

 

Dosegel je namreč kar 15 točk, tekmo pa končal pri 28. K temu je treba dodati, da se je v zadnji četrtini le malo pretegnil, saj ga trener Steve Kerr ni več potreboval na parketu. Po njegovi simultanki si je Golden State namreč priigral kar 20 točk naskoka (79:59) in takrat je bilo vsega konec. V delu, ko ga obramba Oklahome ni mogla zaustaviti, je med drugim dosegel tri trojke.

 

Kako je Crurry poletel med gledalce, ki jim je zastal dih

 

A ni bilo vse tako rožnato, potem ko je prvi mož Bojevnikov ob koncu prve četrtine padel med gledalce in si poškodoval komolec. Požrtvovalno se je vrgel za žogo in pristal na tribuni med gledalci. Očitno ga udarec ni vrgel iz tira, saj je nato zrežiral veliko predstavo. "S komolcem je vse v redu," je po koncu tekme Curry, ki je imel komolec vidno zatečen, pomiril navijače, da z njim ni nič hujšega.

 

"Že celotno leto se dobro odzovemo na poraze ali težke zmage. Po porazu na prvi tekmi smo se vrnili odločni, da zmagamo," je dejal Klay Thompson, ki je tokrat dosegel 15 točk.

 

"O tej seriji lahko povem to: skoraj vsaka ekipa, v kateri sem bil, je morala zmagovati tudi na gostovanjih, če je želela osvojiti naslov. Zato ni nič kritičnega, če smo izgubili na prvi tekmi. Domača dvorana ti pomaga v nadaljevanju serije. Vemo, da moramo zmagati tudi na gostovanju, tako kot smo lani, ko smo osvojili prvenstvo," je povedal Kerr, ki natančno ve, kako osvajati lovorike. S Chicago Bulls mu je kot igralcu to uspelo trikrat, dvakrat v dresu San Antonio Spurs, lani pa se je premierno veselil šampionskega prstana kot trener.

 

Liga NBA, konferenčni finale, 18. maj:

Golden State Warriors : Oklahoma City Thunder 118:91 /1:1/
Curry 28, Thompson 15; Durant 29, Westbrook 16, 12 podaj

//Razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1.

Ne spreglejte