Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 11. 2019,
7.21

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Minnesota Timberwolves Toronto Raptors Los Angeles Lakers Anthony Davis LeBron James Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar Liga NBA

Ponedeljek, 11. 11. 2019, 7.21

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 10. november

Srbski Joker znova poskrbel za zmago Denverja (brez Čančarja) #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Nikola Jokić | Srbski center Nikola Jokić je znova poskrbel za zmago Denverja. Zmagoviti koš je zadel 2,4 sekunde pred iztekom podaljška. | Foto Reuters

Srbski center Nikola Jokić je znova poskrbel za zmago Denverja. Zmagoviti koš je zadel 2,4 sekunde pred iztekom podaljška.

Foto: Reuters

Večer v ligi NBA je tokrat minil brez slovenskega pridiha. Dallas Mavericks in Miami Heat Luke Dončića in Gorana Dragića so imeli prost večer, Vlatko Čančar pa pri Denver Nuggets, ki so v gosteh s 100:98 v podaljšku premagali Minnesoto, spet ni dobil priložnosti za igro. Prvaki Toronto Raptors so na račun odličnega drugega polčasa visoko s 113:104 premagali LA Lakers, kjer je LeBron James s 13 točkami, 13 skoki in 15 asistencami spet uplenil trojnega dvojčka, četrtega v tej sezoni. 

Denver Nuggets slovenskega legionarja Vlatka Čančarja, ki je v ligi NBA debitiral na noč čarovnic, njegova statistika pa je takrat ostala nedotaknjena, je v gosteh pri Minnesoti v podaljšku zmagal z rezultatom 100:98. S sedmimi zmagami in dvema porazoma moštvo zaseda drugo mesto na zahodu.

Vrhunci obračuna med Minnesoto in Denverjem (98:100, po podaljšku)

Junak tekme je bil znova srbski košarkar Nikola Jokić, ki je zadel 2,4 sekunde pred iztekom podaljška. V podobni situaciji se je znašel že v petek, ko je na domači tekmi proti Philadelphii za zmago zadel 2,2 sekunde pred zvokom sirene. Joker je dosegel 20 točk, v statistiko Denverja, ki je zmagal že četrtič zapored, pa prispeval še šest skokov in sedem asistenc.

Toronto Raptors, aktualni prvaki lige NBA, so gostovali v Los Angelesu, kjer so s 113:104 premagali LA Lakers in prekinili zmagoviti niz sedmih zaporednih zmag Jezernikov.

Na strani zmagovalcev sta izstopala Pascal Siakam s 24 točkami in 11 skoki ter Fred VanVleet, ki je tekmo zaključil s 23 točkami in 10 asistencami. Pri poraženih Lakers pa sta voz vlekla Anthony Davis, ki je dosegel 27 točk, 8 skokov in tri asistence, in prvi mož ekipe LeBron James, ki je s 13 točkami, 13 skoki in 15 asistencami vpisal četrti trojni dvojček v tej sezoni.

Vrhunci obračuna med LA Lakers in Toronto Raptors (104:113)

 

Milwaukee je na krilih Giannisa Antetokounmpa, ki je dosegel 35 točk (24 v drugem polčasu), s 121:119 ugnal Oklahomo.

Portland je po podaljšku premagal Atlanto s 124:113. Phoenix je nadigral Brooklyn s 138:112, Cleveland je bil boljši od New Yorka s 108:87, Philadelphia s 114:106 od Charlotte, Indiana pa od Orlanda s 109:102.

Liga NBA, 10. november:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Neverjetni Dončić delo končal že po treh četrtinah, začel pa s trojko s sredine #video
Dion Waiters
Sportal Drama na letalu Dragićevega Miamija in bizaren razlog zanjo
Ne spreglejte