Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
10. 11. 2019,
6.30

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

6

Natisni članek

Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Memphis Grizzlies

Nedelja, 10. 11. 2019, 6.30

4 leta, 5 mesecev

liga nba, 9. november

Neverjetni Dončić delo končal že po treh četrtinah, začel pa s trojko s sredine #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

6

Luka Dončić | Luka Dončić je popeljal Dallas do četrte zmage na gostovanjih, na katerih njegovo moštvo ostaja neporaženo v tej sezoni. | Foto Reuters

Luka Dončić je popeljal Dallas do četrte zmage na gostovanjih, na katerih njegovo moštvo ostaja neporaženo v tej sezoni.

Foto: Reuters

Luka Dončić se ne zaustavlja. Spet je uprizoril izjemno predstavo, zaradi katere ga trener Rick Carlisle sploh ni potreboval v zadnji četrtini, potem ko je v tretji naredil glavnino posla za novo zmago Dallasa.

Po zmagi proti Memphis Grizzlies (138:122) Dallas Mavericks še naprej ostajajo neporaženi na gostovanjih. Četrtič v tej sezoni so se veselili v tuji dvorani. Čeprav zaradi težav z levim kolenom – pred letom in pol je že imel operiranega – ni nastopil latvijski velikan Kristaps Porzingis, to ni bila ovira za Dallas na poti do novega uspeha.

In tlakoval jo je kdo drug kot Luka Dončić. Že pred začetkom tekme je dal vedeti, da bo njegov večer, potem ko je na ogrevanju zadel met s sredine.

Na parketu v dvorani v Memphisu je bil nato ključen mož. Zaustavil pa se je že po treh četrtinah, ko ga je trener Rick Carlisle poslal na počitek na klop. Takrat je Dallas vodil s 104:91, slovenski košarkar pa je bil že pri 24 točkah (met iz igre 9/16, od tega trojke 3/7; prosti meti 4/5), 14 skokih in 8 asistencah. Dve sta mu še manjkali, da bi prišel do novega, že petega trojnega dvojčka v tej sezoni, ki je bil razumljivo na vidiku, saj je bilo do konca še dvanajst minut.

A ga prvi mož stroke v zaključku ni potreboval, saj so njegovi soigralci vselej držali prednost več kot desetih točk. Spet so se izkazali košarkarji s klopi, ki so v klubsko blagajno prispevali 67 točk.

Vrhunci igre Luke Dončića ob zmagi proti Memphisu

"Ekipna zmaga," sta izpostavljala Dončić in Carlisle

"Potrebovali smo to zmago in to šteje. Hitro smo se pobrali po porazu z New York Knicks. Postajamo boljši. Dobro smo odigrali. To je ekipna zmaga," je po koncu dvoboja dejal najboljši posameznik Dallasa.

"Od začetka do konca smo prikazali pravo ekipno igro. V napadu smo igrali zelo dobro, žoga je hitro krožila, kar je bilo pomembno, ne glede na to, da smo prejeli veliko točk," pa so bile besede njegova trenerja.

Dončić je bil znova v svojem elementu. | Foto: Reuters Dončić je bil znova v svojem elementu. Foto: Reuters

Strelsko sta bila ob Dončiću najbolj razpoložena rezervist Tim Hardaway Jr. z 20 in Seth Curry, ki je tekmo začel v prvi peterki, s 16 točkami. Dobro sta se znašla pri metih za tri točke, saj sta skupaj prispevala osem trojk.

Dallas bo naslednjo tekmo igral proti najboljši ekipi vzhodne konference Boston Celtics, s katerimi se bo pomeril v noči na torek. Slednji in Los Angeles Lakers so s sedmimi zmagami in enim porazom najbolje vstopili v sezono. Dončićev Dallas ima šest zmag, kakor tudi še štiri preostale ekipe na zahodu, kar ga trenutno uvršča na šesto mesto. Čeprav bo pri Bostonu manjkal Gordon Hayward, ki si je prav danes ponoči proti San Antonio Spurs poškodoval roko in še ni jasno, koliko časa bo odsoten z igrišč, bodo imeli Mavericks težko delo.

Gordon Hayward si je poškodoval roko

Danes ponoči bo dejaven Denver Vlatka Čančarja, ki gostuje pri Minnesoti, medtem ko bo Goran Dragić z Miami Heat na delu šele v noči na sredo.Takrat pričakuje Detroit Pistons. Tako Denver kakor tudi Miami imata kot Dallas že šest zmag na svojem računu in sta v svojih konferencah pri vrhu lestvice.

Luka Dončić
Sportal Dončić razočaran po rekordu: Ekipo sem znova pustil na cedilu #video

Liga NBA, 9. november

Lestvica

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Nov rekord Dončića, ki se po bolečem porazu Dallasa posipa s pepelom #video
Ne spreglejte