Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 8. 2020,
7.07

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

Natisni članek

Miami Heat Dallas Mavericks Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 11. 8. 2020, 7.07

3 leta, 8 mesecev

Liga NBA, 10. avgust

Dončiću se je smejalo, dobra novica iz Dragićeve Vročice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35
Luka Dončić | Luka Dončić je dobil počitek, a je užival ob zmagi svojih soigralcev. | Foto Getty Images

Luka Dončić je dobil počitek, a je užival ob zmagi svojih soigralcev.

Foto: Getty Images

Čeprav je glavni trener Rick Carlisle proti Utah Jazz odpočil oba osrednja igralca Luko Dončića in Kristapsa Porzingisa, so bili Dallas Mavericks uspešni. Enako velja tudi za Miami Heat, ki je s 114:92 ugnal Indiano Pacers. Goran Dragić, ki se je zadnje dni ukvarjal s sanacijo poškodbe gležnja, je dobil priložnost v prvi postavi. V 30 minutah na parketu je dosegel 11 točk, soigralcem pa namenil devet uporabnih žog.

Liga NBA, 9. avgust

Redni del lige NBA sicer še ni končan, a sta trenerja Dallas Mavericks in Utah Jazz v ponedeljkovem večernem dvoboju odpočila osrednje igralce.

Tako za Dallas nista igrala vroči Luka Dončić in Kristaps Porzingis, pri Utahu pa ni bilo v ekipi Donovana Mitchella, ki je nekoliko poškodovan.

A je bilo že pred tekmo jasno, da obračun ne bo imel pravega tekmovalnega naboja, saj je jasno, da bo Dallas redni del končal na sedmem, Utah pa na šestem mestu.

Priložnost so tako dobili tudi košarkarji, ki sicer niso veliko na parketu. Dončić je užival ob spremljanju svojih soigralcev in se mu je na koncu smejalo, potem ko je njegova ekipa vknjižila novo zmago.

Goran Dragić je saniral poškodbo gležnja in ponoči igral proti Indiani. V 30 minutah je dosegel 11 točk. | Foto: Getty Images Goran Dragić je saniral poškodbo gležnja in ponoči igral proti Indiani. V 30 minutah je dosegel 11 točk. Foto: Getty Images

Najboljši posameznik tekme je bil s 27 točkami Tim Hardaway jr.. Seth Curry je končal pri 22 točkah, zadel je štiri trojke. Razpoložen za igro je bil prav tako velikan Boban Marjanović, ki je v 25 minutah igre dosegel 20 točk in zbral devet skokov.

Za slovenske ljubitelje košarke je vesela novica tudi ta, da je Goran Dragić spet v pogonu. V nedeljo je opravil trening, potem ko si je poškodoval levi gleženj, sinoči pa že igral proti Indiani in se veselil udobne zmage (114:92).

V 30 minutah, kolikor jih je preživel pod košema, je dosegel 11 točk (5/16 met iz igre, ena trojka v šestih poskusih), šest skokov in devet asistenc, največ, 19, pa jih je k zmagi prispeval njegov prijatelj Jimmy Butler, ki ga je trener v zadnji četrtini umaknil iz igre in mu namenil nekaj minut počitka. Tudi on se je do nedavnega ukvarjal s poškodbo stopala in izpustil zadnje tri tekme.

Zmaga je zelo pomembna za Vročico, saj je bila Indiana Pacers neposredni tekmec v boju za 4. mesto vzhodne konference – moštvi sta namreč imeli enako število zmag in porazov. Z novo zmago se je Miami pomaknil na 4. mesto, Indiana pa s porazom več zaseda mesto nižje.

Na sporedu so bile še tri tekme. Košarkarji Milwaukee Bucks so brez zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, ki je moral na operacijo zoba (najverjetneje bo izpustil tudi naslednji dve tekmi), doživeli nov poraz. V ponovitvi lanskega finala Vzhoda so s 106:114 izgubili proti branilcem naslova Toronto Raptors, ki so si z novo zmago zagotovili drugo mesto vzhodne konference.

Phoenix je s 128:101 premagal Oklahomo, Los Angeles Lakers pa so s 124:121 s težavo strli odpor Denverja. Junak večera je bil Kyle Kuzma, ki je po uigrani akciji z LeBronom Jamesom in Anthonyjem Davisom s trojko štiri desetinke pred zvokom sirene rešil skalp Jezernikov.

Liga NBA, 10. avgust

Phoenix Suns : Oklahoma City 128:101
Booker 35, Bridges in Johnson 18; Bazley 22, 10 sk.

Utah Jazz : Dallas Mavericks 114:122
Clarkson 18, Tucker 17; Hardaway jr. 27, Curry 22, Marjanović 20, Dončić je počival

Milwaukee Bucks : Toronto Raptors 106:114
Korver 19, Middleton 17, Antetokoumpo ni igral; Boucher 25, 11 sk., Thomas 22

Miami Heat : Indiana Pacers 114:92
Butler 19, 11 sk., Jones Jr. 18, Dragić 11 (5/16 met iz igre, 1/6 za tri, prosti meti 0/1), 9 asistenc in 6 skokov v 30 minutah; Oladipo 14

Los Angeles Lakers : Denver Nuggets 124:121
James 29 točk in 12 asistenc, Davis 27, Kuzma 25; Dozier 18, Porter 15

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić bo obsedel
Luka Dončić
Sportal Dončić: Kdo je glasoval? Dajte me s seznama.
Luka Dončić
Sportal Neverjetni Dončić si je nadel posebno krono in postavil mejnik lige NBA #video
 
Ne spreglejte