Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2023,
6.53

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Golden State Warriors Boston Celtics Liga NBA

Četrtek, 2. 2. 2023, 6.53

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 1. februar

Košarkarji Bostona so zmleli Brooklyn Nets

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Boston Celtics, Jayson Tatum | Jayson Tatum je na tekmi dosegel 32 točk. | Foto Guliverimage

Jayson Tatum je na tekmi dosegel 32 točk.

Foto: Guliverimage

V noči na četrtek je bilo v najmočnejši košarkarski ligi NBA na sporedu osem obračunov. Vodilno moštvo Boston Celtics je doseglo še 37. zmago, potem ko je doma premagalo četrto ekipo vzhoda Brooklyn Nets. Dallas Mavericks Luke Dončića bodo na delu v petek.

LeBron James
Sportal Kralj James vse bližje Jabbarju #video

Jayson Tatum je dosegel 32 točk in devet skokov ter bil eden najbolj zaslužnih, da je Boston Celtics dosegel še 37. zmago v sezoni, potem ko je visoko s 139:96 premagal ekipo Brooklyn Nets. Jaylen Brown je prispeval 26 točk.

Oba zvezdnika Bostona sta na tekmi, na kateri niso nikoli zaostajali, zadela po sedem metov za tri točke. Domači košarkarji so na tekmi vodili celo za 49 točk. Pravzaprav je Boston dominiral v vseh segmentih igre.

Robert Williams je tekmo končal pri 16 točkah in devetih skokih, potem ko se je vrnil po poškodbi gležnja. Derrick White se je ustavil pri 14 točkah in desetih skokih. Kelti imajo zdaj na svojem računu 37 zmag in 15 porazov ter so trenutno najboljša ekipa v ligi NBA.

Pri Brooklyn Nets je bil z 20 točkami najboljši Kyrie Irving, Cam Thomas je dosegel 19 točk.

Dvoboj med Detroit Pistons in Washington Wizzards je bil prestavljen, saj se domači ekipi zaradi neugodnih vremenskih razmer po gostovanju v Dallasu ni uspelo po načrtih vrniti domov.

Damian Lillard | Foto: Reuters Damian Lillard Foto: Reuters Damian Lillard za Portland dosegel 42 točk

V tej sezoni izjemno razpoloženi Damian Lillard je bil najbolj zaslužen za zmago Portlanda proti Memphisu s 122:112. Lillard je dosegel 42 točk, deset podaj in osem skokov, v tretji četrtini pa je zadel kar sedem metov za tri točke.

Philadelphia je pred dvema dnevoma proti Orlandu doživela boleč poraz, na današnji medsebojni tekmi pa je zmagala s 105:94. Prvo ime dvoboja je bil 213 centimetrov visoki kamerunski center Joel Embiid z 28 točkami in 11 skoki.

Golden State Warriors so po podaljšku izgubili proti Minnesoti s 114:119. Pri lanskih prvakih lige NBA je bil najbolj učinkovit Stephen Curry, pri domačih volkovih D'Angelo Russell, oba sta dosegla po 29 točk.

Atlanta zanesljiva v gosteh

Atlanta je v gosteh zanesljivo premagala Phoenix s 132:100. Dejounte Murray je za zmago prispeval 21 točk, osem skokov in šest podaj, Trae Young pa 20 točk in 12 asistenc.

Sacramento je v San Antoniu slavil s 119:109. Litovski center Domantas Sabonis je bil s 34 točkami in 11 skoki najbolj učinkovit igralec dvoboja, njegov soigralec De'Aaron Fox je dodal 31 točk.

Houston je doma premagal Oklahomo s 112:106, Utah pa je bil po hudem boju boljši od Toronta s 131:128. V kanadskem moštvu je Fred VanVleet dosegel trojni dvojček − 34 točk, 12 skokov in deset podaj.

Dallas Mavericks Luke Dončića bodo v noči na petek gostili New Orleans Pelicans.

Liga NBA, 1. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Giannis Antetokounmpo
Sportal Eksplozija Giannisa Antetokounmpa, kar nekaj vprašanj v Dallasu
Luka Dončić
Sportal Rapsodija Dončića, o kateri govori košarkarski svet
Ne spreglejte