Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
19.45

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

ABA KK Krka Novo mesto Petrol Olimpija

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 19.45

5 let, 1 mesec

LIGA ABA, 20. KROG

Olimpija po novem tesnem porazu pred vrati izpada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Jure Zdovc | Jure Zdovc je z Olimpijo moral priznati premoč FMP-ju. | Foto Urban Meglič/Sportida

Jure Zdovc je z Olimpijo moral priznati premoč FMP-ju.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Po reprezentančnem premoru se spet nadaljuje tudi tekmovanje v ligi ABA. Petrol Olimpija, ki nujno potrebuje zmage v boju za obstanek, je gostovala pri FMP in tesno izgubila s 63:64 ter si tako močno priprla vrata za obstanek. Crvena zvezda je v nedeljo tesno premagala Partizan, Cibona pa je nadigrala Mego. Krka je v soboto v novomeški dvorani Leona Štuklja gostila drugouvrščeno Cedevito z nekdanjim Krkinim košarkarjem Edom Murićem in jo premagala z 82:71. Olimpija in Krka sta zdaj na predzadnjem in zadnjem mestu lige.

Današnja tekma je bila krst v regionalnem tekmovanju za novega stratega Ljubljančanov Jureta Zdovca. Ta tokrat ni mogel računati na vse svoje igralce, Olimpija ni imela na voljo Issufa Sanona, Marka Simonovića, Erjona Kastratija in Jana Rebca. Ljubljančani so  dobro odprli srečanje v Beogradu. Drugo četrtino so Ljubljančani dobili s 23:9, ob polčasu so gostje vodili za deset (26:36) točk. V prvem polčasu je pri Olimpiji blestel Američan Marvin Jones, ki je dosegel kar 17 točk (7/7 za 2), a v drugih 20 minutah ni dosegel niti točke.

V drugem polčasu je sledil že viden padec v igri Olimpije, kar so gostitelji znali izkoristiti. Slabo minuto pred koncem je Miha Lapornik s trojko Olimpijo znova povedel v vodstvo (62:63), na drugi strani je Marko Radovanović izkoristil prosta meta. V zadnjem napadu je pri Olimpiji najprej zgrešil Boban Tomić, v zadnji sekundi tekme pa je Lapornik znova poskusil za tri, a je bil nenatančen. Zmaga je ostala v Beogradu. 

Miha Lapornik je zgrešil zadnji poskus za tri točke. | Foto: Sportida Miha Lapornik je zgrešil zadnji poskus za tri točke. Foto: Sportida

Lapornik je tekmo končal pri 14 točkah, Mirza Begić je dosegel točko manj. Pri beograjski ekipi je bil s 14 točkami najučinkovitejši Stefan Momirov, Radoš Šešlija je dosegel 12 točk. Petrol Olimpija je zdaj po številu zmag in porazov izenačena z novomeško Krko in, kot vse kaže, bo o potniku v drugo ligo ABA odločila tekma zadnjega kroga v Novem mestu med Krko in Olimpijo. Prvo tekmo v Ljubljani je za točko dobila ljubljanska ekipa.

Mavra Krko popeljal do zmage

Košarkarji Krke so dosegli izjemno pomembno zmago, ki jih ohranja v igri za obstanek v ligi. Novomeščani so zmagali sicer le šestkrat, a imajo zdaj skalpe kar treh ekip, ki so uvrščene med prve štiri v ligi ABA (Partizan, Budućnost, Cedevita). 

Krka je odigrala eno od najboljših partij v sezoni, predvsem pa je imela v svojih vrstah izjemno razpoloženega Dominika Mavro, ki je dosegel kar 35 točk. Cedevito, ki se v zadnjih krogih poteguje za drugo mesto po rednem delu oziroma za prednost domače dvorane v polfinalu, so Novomeščani v drugi četrtini nadigrali s 26:12, v drugem delu pa so prednost suvereno zadržali.

Liga ABA, 20. krog

Lestvica

Preberite še:

Jan Špan
Sportal Boj za preživetje #video
Goran Dragić in Edo Murić
Sportal Še vedno ima v glavi tisti klic

 

 

Ne spreglejte