Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 5. 2015,
9.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka Tajfun Aleksandar Džikić Dejan Mihevc polfinale

Sreda, 13. 5. 2015, 9.34

8 let

Lahko Tajfun pustoši po Novem mestu?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Krke stojijo na predzadnji stopnički pred ubranitvijo naslova državnega prvaka, na tej pa jim bodo nasproti stali neobremenjeni igralci Tajfuna.

Če v taboru Krke ne bi imeli takšnih zdravstvenih težav, potem praktično ne bi bilo dvoma, kdo bi bil z eno nogo že v finalu. A kot poudarja trener Aleksandar Džikić, ima Krka obilico zdravstvenih preglavic. Jasmin Hukić in drugače prvi igralec Malcom Armstead ne trenirata, dalj časa je zunaj pogona Tomaž Bolčina, v zadnjem času pa nista igrala niti Imran Polutak in Erjon Kastrati. Zadnji bo v ekipi za tekmo s Tajfunom. Armstead je imel na primer v tej sezoni že osemkrat punktirano koleno, kar pove vse o njegovem zdravstvenem stanju.

"Potem ko smo si mesto v regionalni ligi že zagotovili, nam zdaj preostaja ubranitev lovorike, ki si je zelo želimo. Zaradi dogodkov v četrtfinalu, ki so se odvili tako, kot so se, se je vse nekoliko prepletlo. Naša ekipa ni popolna in polfinale za nas ne prihaja v najbolj sijajnem času. Tajfun je prvi del državnega prvenstva končal z le enim porazom, nekoliko manj uspeha je sicer imel v ligi za prvaka, a zavedamo se, da gre še vedno za težkega nasprotnika, ki je motiviran in ima odličnega vodjo Dragišo Drobnjaka. Ta naredi celo več, kot je morda sprva videti. V naši ekipi je kar nekaj igralcev, ki v prihodnji sezoni ne bodo člani naše ekipe. Videli bomo, kako se bo to končalo," pravi Džikić.

"Mi kot pravi športniki želimo biti zmagovalci"

Tekmec državnih prvakov v polfinalu bo Tajfun, ki je bil v prvem delu državnega prvenstva največje presenečenje, saj je na 20 tekmah izgubil le enkrat. Nekoliko slabše je šlo ekipi Dejana Mihevca v ligi za prvaka, a je v četrtfinalu nato v dveh tekmah izločila neugoden Zlatorog. Košarkarji Tajfuna v dvoboju s Krko nimajo kaj izgubiti, lahko pa veliko pridobijo, kot so na primer igralci Helios Suns, ki so v četrtfinalu izločili Union Olimpijo.

Tudi Šentjurčani imajo svoje adute, da zagrenijo življenje Novomeščanom. "Končnica je specifično tekmovanje, v katerem na koncu štejejo le zmagovalci in poraženci. Mi kot pravi športniki želimo biti zmagovalci. Če bi dejal kaj drugega, bi lagal, pa tudi če so vse to le naše želje. Delo na naslednji stopnički, ki nas čaka, bo zelo težko. Morda bi ga lahko nekateri imenovali tudi misija nemogoče. Naša nasprotnica bo ekipa Krke, pri kateri spoštujemo zasedbo in celoten trenerski štab. Novomeščani so že večkrat pokazali, da igrajo vrhunsko košarko. So večkratni državni in aktualni pokalni prvaki. Kljub vsem težavam v tej sezoni menim, da so na vseh tistih tekmah, na katerih so morali zmagati, to tudi storili. Kot sem že dejal, smo športniki z željami in cilji, kaj se bo zgodilo, pa bomo videli kmalu," je misli pred začetkom polfinala strnil trener Tajfuna.

Ne spreglejte