Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
13.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 13.51

8 let, 5 mesecev

Krump: S Pipanom prek Aten do OI

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Odločitev Mednarodne košarkarske zveze, da bo kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah organizirala grška prestolnica, je v dobro voljo spravila tudi vodilne pri KZS.

Vodilnim možem slovenske krovne košarkarske organizacije je po nedeljski "zmagi" Grkov nad Portorikom v veliki meri odleglo, saj jim julijska selitev v San Juan še zdaleč ni dišala. "Takšno odločitev smo pravzaprav tudi pričakovali. Grki so bili namreč pri kandidaturi zelo vztrajni. Predvsem pa so vse prepričali, da bodo kakovostno pripravili turnir. Jasno, tudi za nas je ta odločitev zelo dobrodošla," pravi direktor reprezentanc Tone Krump, ki pa bo moral na imena tekmecev počakati še dober mesec in pol. Kot so naknadno sporočili s FIBA, bo žreb skupin na sporedu 31. januarja v Atenah. "Tudi mi bi raje že sedaj vedeli, kdo nas čaka. Predvsem zaradi lažjega načrtovanja priprav," priznava Krump, ki je ob tem zatrdil, da bo v kratkem tudi uradno znano, kdo bo izbrano vrsto skušal popeljati do Pekinga. Med prazniki se bo namreč v domovino vrnil Aleš Pipan, ki se bo ob tem sestal tudi s predsednikom Dušanom Šešokom. Bo sestanek zgolj formalne narave? "Upam. Ha, ha … Menim, da je Pipan z dosedanjim delom dokazal, da je pravi človek za selektorsko vlogo. Verjamem, da bomo šli skupaj v kvalifikacije in nato, vsaj upam, še na olimpijske igre," je krajši pogovor v optimističnem slogu zaključil Krump.

Dušan Šešok, predsednik Košarkarske zveze Slovenije pa je dodal: "Želja, da bi FIBA med Grčijo in Portorikom za organizatorja kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah izbrali prvo, se nam je uresničila. Atene smo si namreč želeli predvsem zato, da bi igrali v Evropi, kjer bomo bližje navijačem, in kjer nam ob že tako hudi časovni stiski ne bo potrebno dragocenega časa tratiti za prilagajanje na večjo časovno razliko. Nestrpno že čakamo žreb, že zdaj pa lahko obljubim, da bomo vsi skupaj napeli vse moči, da bi se nam v Grčiji julija ob pomoči čim večjega števila slovenskih ljubiteljev košarke izpolnila še kakšna velika želja."

Ne spreglejte