Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
20.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 20.42

7 let, 12 mesecev

Krki zadostoval enajstminutni mrk Antwerpa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Krke so v drugem delu pokala Eurochallenge prišli do druge zmage v skupini J. Tokrat so Dolenjci z delnim izidom 23:0 odločili obračun proti Antwerp Giant. Krka je vse bližje četrtfinalu.

Krka je obračun proti drugemu belgijskemu predstavniku v drugem delu pokala Eurochallenge začela dokaj zadržano. Na začetku so na igrišče stopili Matej Rojc, Edo Murič, Smiljan Pavič, Dušan Đorđević in Christopher Booker. Če je marsikdo pričakoval, da se bodo gostitelji že na začetku takoj odlepili, se to ni zgodilo. Kljub uvodnima porazoma se je Antwerp Giants v prvem polčasu pokazal za žilavega nasprotnika. Z obrambo zaznamovana prva četrtina se je končala z 12:10.

V 14. minuti pa je belgijski predstavnik uspel Krki celo pobegniti na 16:21. Aleksandar Džikić kljub temu ni prekinil gostujočega niza z 9:2. Krka je nato stisnila v obrambi in po trojki Gorana Ikonića, ki je kljub bolečinam v hrbtu stisnil zobe, ujela priključek. Atwerp je skušal še enkrat pobegniti (19:24), a je Krka ob koncu polčasa odgovorila z delnim izidom 9:0 in prvi del tekme dobila z 28:24.

V tem delu igre je bil najbolj razpoložen Smiljan Pavič, ki je devetim točkam dodal še šest skokov, s petimi točkami pa mu je sledil Ikonić. Prav neverjeten pa je podatek, da je krilni center Darnell Wilson prispeval kar 17 točk in ujel pet žog.

Niti premor ni uspel zaustaviti košarkarjev Krke, ki so povsem zaustavili Antwepr. Belgijci so poizkušali predvsem z igro pod koš, kjer sta jim Dragiša Drobnjak in Booker povzročala velike preglavice. Antwerp kar 11 minut ni dosegel niti točke, Krka pa je s serijo iz druge četrtine naredila delni izid kar 23:0 (42:26). Njeno serijo je prekinil Roel Moors. Ob tem velja poudariti, da so Novomeščani zaustavili tudi Wilsona. Pred zadnjimi desetimi minutami igre si je Krka ustvarila lepo prednost (46:30), ob zelo solidni obrambi pa se je večina košarkarjev razigrala tudi v napadu.

Po dve zadetih trojkah Eda Muriča je prednost Krke osem minut pred koncem znašala že 22 točk (52:30) in vse bolj očitno je bilo, da se Krki ne more izmuzniti druga zmaga na domačem igrišču. Strpno so Novomeščani odigrali do konca obračuna in po porazu v Izmirju prišli do druge domače zmage. Na ta način so storili pomemben korak do uvrstitve na eno izmed prvih dveh pozicij na lestvici, ki vodita v četrtfinale.

Naslednji evropski obračun slovenskega predstavnika čaka 15. februarja, ko ga čaka gostovanje v Belgiji pri zasedbi Dexia Mons-Hainaut. Z morebitno zmago pa se Novomeščanom četrtfinale skorajda ne bi smelo izmakniti.

Ne spreglejte