Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
28. 12. 2014,
17.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

košarka tekma legend

Nedelja, 28. 12. 2014, 17.15

8 let

Košarkarski šov končan, junaka pa nogometni Cime in košarkar Booker

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Stožicah so lahko ljubitelji košarke spremljali košarkarski praznik, ki so ga ovekovečile tudi legende nogometa ter košarke. Na glavni tekmi dneva blestel Američan Chris Booker.

Program slovenskega All-Stars dneva se je začel že v dopoldanskih urah, ko so na parket stopile mlajše selekcije košarkarjev.

Prvi vrhunec dneva je bil nato malce čez 17. uro, ko so se pomešale nogometne in košarkarske legende. Če smo od slednjih pričakovali, da bodo pokazale košarkarsko znanje, pa so se izkazali tudi nekateri nogometaši. Veliko željo je pokazal Sebastjan Cimerotič, ki je dosegel tudi 15 točk in bil na koncu izbran za najkoristnejšega igralca tekme (MVP), doživel pa nogometni rezultat. Njegova ekipa in tista, ki jo je vodil Marko Milić, sta bili namreč poravnani pri 69:69.

Več košarkarskega znanja smo jasno videli na večerni tekmi, ko so se med seboj pomerili najboljši košarkarji v slovenskem državnem prvenstvu. Tudi ta tekma, v kateri ni manjkalo lepih in predvsem sproščenih potez, ki jih na tistih resnih tekmah ni v takšnem izobilju, je bila zelo izenačena, na koncu pa smo vseeno dobili zmagovalca. Ekipa Blaža Mahkovica je s 122:120 premagala ekipo Alena Omića. Po letu 2010 sta torej obe moštvi dosegli vsaj 100 točk.

Američan Chris Booker, član Krke, jih je dosegel kar 37 točk, zbral 10 skokov in si kljub porazu nadel prestižni naziv MVP.

Vzporedno so za gledalce potekali tudi drugi zelo zanimivi obračuni. V zabijanju je zmagal košarkar Helios Suns Kyle Casey, ki je pokazal nekaj sijajnih potez. V tekmovanju trojk je imel najbolj mirne roke Ceola Clark iz Tajfuna, ki bo v leto 2015 vstopil kot edino neporaženo moštvo prve slovenske lige. Košarkarji so se pomerili tudi v spretnostnem poligonu, najbolj iznajdljivi pa so bili Luka Lapornik (Krka), Dino Murić (Union Olimpija) in Žiga Dimec (Rogaška).

Ne spreglejte