Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
27. 7. 2014,
8.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Klobučar Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 27. 7. 2014, 8.51

8 let

Klobučar nabira lovorike: Gledamo le sebe

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jaka Klobučar je ob odsotnosti Gorana Dragića prevzel dirigentsko palico slovenske igre. Zadovoljen je s tem, kako napredujejo iz tekme v tekmo, in poudarja, da bodo odločale malenkosti.

Trije dnevi, tri zmage. To je izkupiček slovenske reprezentance po prvem pripravljalnem turnirju. Kot zadnja je padla Ukrajina, ki se je dolgo dobro držala, v zaključku pa jim kaj več kot poraza s 13 točkami razlike ni uspelo iztržiti.

"Ukrajina ni naivno moštvo. Mi že vse tri tekme gledamo samo sebe. Skozi vse pripravljalne tekme bomo poskušali nadgrajevati igro. Mislim, da je bila vsaka korak naprej, predvsem kakovost obrambe, vsi pa vemo, da je le ta pogoj za uspeh na svetovnem prvenstvu. Lepo je zmagovati takšne turnirje, čeprav na svetovnem prvenstvu to ne bo štelo," je po tekmi dejal Jaka Klobučar, ki je prejel tudi nagrado za najboljšega igralca turnirja. To je zanj že druga podobna nagrada v zadnjem času. V finalu državnega prvenstva, ki ga je osvojil s Krko, je bil prav tako izbran za najboljšega posameznika.

Njegove besede o obrambi imajo tudi statistično podlago. Na prvi tekmi so Slovenci Kanadčanom dovolili kar 80 prejetih točk, proti Gruzijcem se je bera zmanjšala na 68, Ukrajince pa so zajezili na skromnih 51 točkah.

Komaj čaka starejšega Dragića

Klobučar v reprezentanci, tako kot tudi večino letošnje klubske sezone v dresu Krke, igra na položaju organizatorja igre, kjer bo na prvenstvu glavno palico vihtel Goran Dragić. "Vedel sem, da bom igral na tem položaju. Že celotno klubsko sezono sem preigral na tem položaju, tako da sem pripravljen," ni presenečenja za Klobučarja.

V manjši vlogi na prvenstvu v primerjavi s pripravljalnimi tekmami ne vidi težav. "Seveda ne, to je velik plus za celotno ekipo. Vemo, kaj nam bo Goran prinesel. Potrebovali ga bomo in vsi ga komaj čakamo," je 27-letni Klobučar dejal o nekdanjem soigralcu pri Slovanu.

Malenkosti jih lahko peljejo daleč

Novi član nemškega Ulma poudarja, da je pot do prvenstva še dolga, Slovenijo čaka še 11 pripravljalnih dvobojev, odpraviti pa bo treba predvsem podrobnosti. "Prostor za napredek imamo še povsod. Velikokrat se je zgodilo, da nekaterih akcij nismo znali odigrati, da se je kakšen igralec izgubil. To so vse malenkosti, ki bodo na koncu odločale," se zaveda pomembnosti natančnosti pri niansah. Te bo mogoče zmanjšati že na Kitajskem, kamor odhajajo slovenski reprezentanti na nov pripravljalni turnir. Tam se bodo pomerili z Angolo, Kitajsko in Rusijo.

Ne spreglejte