Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
20. 11. 2018,
12.10

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Josh Richardson Kiki VanDeWeghe Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Erik Spoelstra Liga NBA

Torek, 20. 11. 2018, 12.10

5 let, 5 mesecev

Josh Richardson

Dragićevega soigralca, ki je vrgel čevelj med gledalce, krepko udarili po prstih #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Josh Richardson | Josh Richardson je v tej sezoni prvi strelec Miamija. | Foto Reuters

Josh Richardson je v tej sezoni prvi strelec Miamija.

Foto: Reuters

Vodstvo tekmovanja lige NBA je kaznovalo košarkarja Miami Heata Josha Richardsona, ki je na tekmi med Vročico in Los Angeles Lakersi pretiraval z nešportnim obnašanjem. Ko je imel težave s košarkarskim čevljem in bil jezen na sodnike, je čevelj zalučal med občinstvo. Sodniki so ga izključili, zdaj pa ga bo nepremišljena poteza stala še 25 tisoč ameriških dolarjev.

V ligi NBA velja pravilo, da morajo košarkarji zaradi nešportnega obnašanja seči v žep in plačati kazen. Izjema ni bil niti primer Josha Richardsona, ki bo moral zaradi tega, ker je na zadnji tekmi lige NBA vrgel košarkarski čevelj med občinstvo, plačati 25 tisoč dolarjev. Tako se je odločila disciplinska komisija tekmovanja, ki je včeraj opravila telefonski pogovor s soigralcem Gorana Dragića.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić postavil nov mejnik v ligi NBA, a se ni pretirano veselil #video

"Iz tega se lahko le kaj naučim za naprej,'' je pojasnil Richardson, ki je bil na dvoboju proti Los Angeles Lakersom (97:113) drugi najboljši strelec Miamija. Zaradi izključitve je soigralce pustil na cedilu v drugi polovici zadnje četrtine.

Spoelstra: To je nesprejemljivo 

Eric Spoelstra ta teden ne bo mogel računati na Gorana Dragića. | Foto: Reuters Eric Spoelstra ta teden ne bo mogel računati na Gorana Dragića. Foto: Reuters ''Metanje predmetov v občinstvo je ne glede na vse nesprejemljivo,'' je nepremišljeni odziv najboljšega strelca Miamija v tej sezoni (Richardson dosega na tekmo 20,1 točke) obsodil trener Erik Spoelstra, ki na naslednjih treh tekmah ne bo mogel računati na pomoč izkušenega Slovenca.

Dragić ima poškodovano koleno, a na srečo le lažje, tako da bi se lahko prihodnji teden že pridružil karavani v ligi NBA. Ameriški mediji napovedujejo, da se bo vrnil na igrišče 27. novembra proti Atlanti.

Zakaj je Richardson vrgel čevelj?

Richardson je sredi zadnje četrtine izgubil živce. Ko je v enem izmed napadov skušati zabiti žogo skozi obroč, a mu to ni uspelo, se mu je pri "pristanku" sezul čevelj. Košarkar Miamija je bil prepričan, da so ga sodniki oškodovali, saj je pričakoval, da je bil nad njim storjen prekršek.

Nezadovoljstvo se je povečalo, ko je v naslednjem napadu z boso nogo naredil prekršek nad Jamesom, nato pa si ob protestih, uperjenih proti sodnikom, skušal obuti pobegli čevelj. Naletel je na težave. Ni mogel odvezati vezalk. Izgubil je živce in zalučal čevelj med občinstvo, s tem pa si je po predhodno prejeti tehnični napaki prislužil izključitev.

LeBron James
Sportal Dragić postaja težava Miamija, šov LeBrona je lahko le gledal #video

Kdo je Kiki VanDeWeghe?

Kiki VanDeWeghe je nekdanji košarkar in trener v ligi NBA, zdaj pa funkcionar. | Foto: Reuters Kiki VanDeWeghe je nekdanji košarkar in trener v ligi NBA, zdaj pa funkcionar. Foto: Reuters Kazen je sporočil 60-letni izvršni podpredsednik košarkarskih operacij Kiki VanDeWeghe. Nekdanji zvezdnik Denverja, Portlanda, New Yorka in Los Angeles Clippersov (v povprečju je dosegal 19,7 točke na tekmo), nato pa trener New Jerseyja in pomočnik stratega Dallasa, je član pestre športne dinastije.

Je sin nekdanjega košarkarja v ligi NBA Ernieja Vandewegheja, nečak štirikratnega udeleženca tekme vseh zvezd Mela Hutchinsa, ki je bil leta 1952 proglašen za najboljšega novinca lige, in stric teniške igralke Coco Vandeweghe.

Goran Dragić
Sportal Slabe novice iz Miamija: Dragić bo moral izpustiti nekaj tekem
Ne spreglejte