Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2012,
21.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Beno Udrih Milwaukee Bucks

Torek, 18. 12. 2012, 21.56

6 let, 7 mesecev

Jezerniki nadoknadili -18, Udrih počival

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Beno Udrih je v ligi NBA zaradi poškodbe desnega gležnja izpustil tudi deveto tekmo zapored, njegovi soigralci pa so ugnali Indiano. Jezerniki so tesno ugnali Charlotte.

Milwaukee je premagal Indiano brez pomoči kaznovanega Joela Przybille in še vedno poškodovanega Bena Udriha. Przybilla je na prejšnji tekmi zalučal žogo v sodnika, slovenski branilec pa še vedno čuti bolečine v desnem gležnju, tako da je preskočil še deveto zaporedno tekmo. Trener Milwaukeeja Skott Skiles je dejal, da je Beno v vedno boljši formi in pripravljenosti, a mu do tega, da bo kandidiral za nastope, manjka še nekaj časa. Se je pa vrnil Mike Dunleavy, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil sedem tekem. Njegovi soigralci so doma ugnali Indiano.

Washington je izgubil že 19. dvoboj v tej sezoni (v 22 nastopih), a je tokrat drago prodal kožo, saj ga je Atlanta ugnala šele po podaljšku. S 24 točkami, najboljšim strelskim učinkom sezone, je bil za zmago Atlante najbolj zaslužen Lou Williams. Čarovniki iz prestolnice so pogosto blizu, saj so le štirikrat v tej sezoni izgubili za več kot deset točk.

Toronto je po enajstih zaporednih porazih v gosteh končno dočakal veselje na gostujočem parketu. Prvič po 13. novembru. Nadigral je Cleveland, s 23 točkami, najboljšim dosežkom v sezoni, je bil med najboljšimi Španec Jose Calderon. Kanadski klub je še peto tekmo zapored igral brez poškodovanega drugega in tretjega strelca ekipe, Andree Bargnanija in Kyla Lowryja.

Los Angeles Lakers je stežka ugnal Charlotte, ki so izgubili že dvanajstič zapored, vseeno pa pošteno namučili Jezernike. Moštvo iz Kalifornije je v tretji četrtini zaostajalo že za 18 točk. Po osmih tekmah neigranja se je na parket vrnil Španec Pau Gasol in za začetek prispeval deset točk (met iz igre 3 od 10) in devet skokov.

Miami je na tekmi z Minnesoto zbral le 24 skokov. Gostje so jih kar 28 več, kar pa zvezdnike iz sončnega Miamija ni motilo do podviga, saj so postali prva ekipa v ligi NBA, ki je po 18 letih navkljub tako slabem razmerju skokov vpisala novo zmago. Dwayne Wade je dal 24 točk, LeBron James le dve manj, a tudi enajst podaj. James je 43. zapored presegel mejo 20 točk.

Dallas je prekinil črni niz treh zaporednih porazov, k temu sta najbolj pripomogli imenitni predstavi O. J. Maya in Chrisa Kamana, Denver pa je na krilih Danila Gallinarija (z 28 točkami je postavil rekord sezone) odpravila San Antonio, pri katerem je blestel veteran Tim Duncan ter zbral 31 točk (največ v tej sezoni) in 18 skokov. Duncan je v tretji tretjini presegel mejo 23.000 doseženih točk v ligi NBA. Ostroge so izgubile še četrtič v zadnjih petih srečanjih.

Ne spreglejte