Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2012,
21.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miami Heat Oklahoma CIty Thunder LeBron James Dwyane Wade Kevin Durant

Nedelja, 17. 6. 2012, 21.04

7 let, 12 mesecev

James obvlada tudi zadnjo četrtino - 2:1 za Miami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
LeBron James je dal nekaj ključnih košev in v zadnji četrtini ustavil Kevina Duranta. Miami Heat so dobili tretjo tekmo finala lige NBA z 91:85 in proti Oklahomi City Thunder povedli 2:1.

LeBron James je dal 29 točk in imel 14 skokov, Dwyane Wade je do zmage 91:85 pomagal s 25 točkami in po sedmimi skoki in asistencami. Ni dvoma, da je bil LeBron igralec tekme, pa čeprav je zgrešil 12 od 23 metov iz igre. S trojko je svoje moštvo na začetku zadnje četrtine popeljal v vodstvo in nato v trenutkih, ko se je tekma lomila, dosegel pet zaporednih točk (86:79). Gostje se v American Airlines Areni vendarle niso predali in s šestimi točkami v nizu znižali na 85:86. 90 sekund pred koncem je Chris Bosh z dvema prostima metoma povišal na tri točke prednosti, nakar sta posel dokončala Wade in James. Slednji je prosti met zadel 16 sekund pred sireno in odprl štiri točke prednosti, Dwyane je z zadnjima dvema na tekmi zapečatil usodo tekmeca za končnih 91:85.

Devet izgubljenih žog v zadnji četrtini Miami ni stalo zmage. Bolj kot Jamesove točke pa je odločila njegova obramba nad prvim zvezdnikom Oklahome. Kevin Durant (skupaj 25 točk) je v zadnjih 12 minutah izgubil eno žogo, zgrešil dva prosta meta in dosegel le štiri točke (zadel je dva od šestih metov iz igre). Russell Westbrook je zgrešil 10 metov iz igre in končal tekmo z 19 točkami, Kendrick Perkins je pod košem dosegel dvojnega dvojčka (10 točk in 12 skokov). Miami Heat po treh tekmah velikega finala tako proti Oklahomi City Thunder vodijo 2:1.

James: Vse je v kemiji

"Veliki igralci na veliki sceni odigrajo pomembne točke," je o trikratnem MVP-ju povedal njegov soigralec James Jones, ki je s šestimi točkami končno tudi sam dodal nekaj malega. Če pred letom dni proti Dallas Mavericks LeBronu to ni uspevalo, mu v letošnji končnici uspeva. Tisti, ki ga ne marajo, gotovo trpijo, a finale še ni odločen. Igra se na štiri zmage, je pa res, da sta tudi naslednji dve tekmi v Miamiju, kjer so Heat letos skorajda nepremagljivi.

"Vse je v kemiji med igralci. Razumemo se, kje bi radi dobili žogo, kaj bi radi z njo naredili v tesnih situacijah. Lepo je, da znamo zadeti v odločilnih trenutkih. Najbolj pomembno pa je, da smo sposobni ustaviti nasprotnika v obrambi. Tako se zmaga tekmo in to smo nocoj storili," je črto pod drugo zmago potegnil James. To je bila obrambna tekma, nenazadnje so po le trije košarkarji v vsakem moštvu dosegli dvomestno število točk. "Bilo je težko. Obe ekipi sta igrali zelo zavzeto obrambo in drug drugi otežili delo. Ko odigraš dobro obrambno akcijo, je pomembno, da ti uspe hiter protinapad. Nam je to uspelo nekaj večkrat," je dodal MVP.

Četra tekma bo v noči na sredo. Ko je bilo v velikem finalu 2:1, je v zadnjih 20 primerih ta ekipa prstan osvojila 18-krat. To se ni zgodilo, ko so leta 2006 slavili Miami Heat in lani, ko so Dallas Mavericks.

Ne spreglejte