Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 2. 2014,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Klobučar Krka

Četrtek, 27. 2. 2014, 11.37

8 let

Jaka Klobučar: Ne razmišljam o reprezentanci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med boljšimi košarkarji Krke v tej sezoni je zagotovo Jaka Klobučar, ki kaže konstantne igre in je vsekakor tudi kandidat za reprezentanco. Vendar o tem ni veliko govoril.

Pri Slovanu je veljal za enega največjih talentov slovenske košarke, nato prestopil k Olimpiji in eno sezono igral za Partizan. Pri Krki so mu ponudili priložnost, ki jo je zgrabil, in začel kazati tisto, kar je marsikdo od njega pričakoval že v prejšnjih sezonah. Nekaj besed je spregovoril po tekmi z Reggio Emilio, ki je Krko izločila iz pokala Eurochallenge. Tudi na tej tekmi se je Klobučar izkazal.

Vodili ste večji del tekme, vendar odigrali nekaj slabih napadov in dovolili italijanski ekipi, da vas je v podaljšku premagala (66:69). Kaj je bil po vašem mnenju razlog za poraz in izpad iz pokala Eurochallenge? Bili smo nezbrani v napadu in imeli nekaj slabih rešitev v obrambi. Skoraj vso tekmo so bili tik za nami in čakali na naše izgubljene žoge. Tako jim je uspelo zmagati.

Ob odsotnosti Sanija Bečirovića zaradi poškodbe mečne mišice in že dalj časa odsotnem Malcolmu Armsteadu ter neigranju Smiljana Pavića ste imeli precej manj izkušenj na parketu. Je to odločilo obračun? Tudi pri nas so določene izkušnje, vendar je včasih odločilna zbranost. Imeli smo tudi nekaj čudnih metov in izgubljenih žog. Večkrat imamo težave z metom. Seveda pa se je poznala tudi odsotnost Sanija, saj je med najbolj izkušenimi v ekipi. Preostali smo pustili srce na igrišču. Vendar ni kaj hujšega, zato bo hitro znova na igrišču.

V obrambi vam ni uspelo zaustaviti Američana Jamesa Whita, ki je sprva izsilil podaljšek, bil pa je izbran tudi za najboljšega košarkarja kroga. Na prvi tekmi smo ga zaustavili, tokrat pa je že od začetka igral dobro. Je tip košarkarja, ki ga je težko zaustaviti. Zadeval je tudi čez roke.

Kako bi ocenili sezoni v pokalu Eurochallenge, ki ste ga osvojili leta 2011, medtem ko vas je tokrat Reggio Emilia izločila v boju za četrtfinale? Dobro smo igrali, imeli pa smo tudi priložnost za zaključni turnir.

V evropska tekmovanja v prihodnji sezoni vodi regionalna liga ABA, ob Olimpiji pa trenutno niste na želenih mestih ... Računamo na evropska tekmovanja, imamo tudi dober razpored do konca sezone, saj gremo le v Beograd. Računam na nekaj zmag. Eno tekmovanje je za nami, je in ni uspešno, zakaj ne bi dosegli čim več zmag v ligi ABA.

Izpustili ste domači EuroBasket, v tej sezoni pa ste z igrami dokazali, da bi lahko bili spet del reprezentančne zgodbe. Ne razmišljam o reprezentanci. Grem le iz tekme v tekmo. Seveda pa si vsak želi igrati v reprezentanci.

Ste se morda že pogovarjali s povratnikom na selektorski položaj Juretom Zdovcem? Ne še.

Ne spreglejte