Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
22.06

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Domen Lorbek

Torek, 2. 9. 2014, 22.06

8 let, 3 mesece

Goran Dragić prerezal čvrsto korejsko mrežo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dobršen del tekme tretjega kroga svetovnega prvenstva so korejski košarkarji povzročali preglavice slovenskim igralcem, ti so padli v nasprotnikov mlin, na koncu pa le prišli do pričakovane zmage.

Takšne tekme, kot je bila proti Južni Koreji, so najtežje, če glave niso prave, saj se lahko hitro znajdeš v težavah, če padeš v ritem nasprotnika. In slovenski košarkarji so. Azijcem so dopustili, da so zaigrali svojo košarko, v obrambi pa bili preveč anemični, kar povesta podatka, da smo v prvih dveh četrtinah prejeli 21 in 18 točk.

Slovenija bo na tem prvenstvu zmagovala še naprej, a le, če bo obramba prava, kar pa v prvih 20 minutah ni bila. Nekako v slogu prejšnjih dveh tekem sta tudi tokrat vodilno vlogo v napadu prevzela brata Dragić, ki sta v prvem delu dosegla 17 od skupno 40 točk.

Pogrešali smo bučnejšo podporo s klopi, saj je skoraj samo mladi Aleksej Nikolić pozdravljal dobre poteze soigralcev.

Ob začetku tretje četrtine smo pričakovali, da se bodo Slovenci le rešili korejskega primeža, a je še preteklo nekaj minut, da so lažje zadihali, potem ko sta trojki zadela Jure Balažič in Domen Lorbek za 58:49. Če so se v napadu kapetan Goran Dragić in soigralci razleteli, pa je bilo še vedno ogromno rezerv v obrambi, čeprav so bili na trenutke že tisti pravi zametki.

Približno 500 slovenskih navijačev pa je le dočakalo eksplozijo. V tem delu igre so izbranci Jureta Zdovca dosegli kar 30 točk, spet pa je bil za igro dobro razpoložen Alen Omić (dvojni dvojček – 13 točk, 11 skokov), ki je z enim zadetim prostim metom pri 69:53 popeljal Slovence do večje prednosti.

Odpor Korejcev so zadušili v zadnji četrtini, ko so še naprej deževale trojke. Goran Dragić je z dvema zaporednima prišel do 22 točk in popeljal Slovenijo do vodstva z 79:65, nekaj trenutkov pozneje se mu je pri metu izza 6,75 metra pridružil še brat Zoran in pri rezultatu 85:67 je bilo jasno, da se bo naša reprezentanca le veselila pričakovane visoke zmage (89:72).

Ne spreglejte