Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
18. 2. 2015,
6.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns prestop Los Angeles Lakers New York Knicks Miami Heat Houston Rockets

Sreda, 18. 2. 2015, 6.57

8 let

Goran Dragić ne bo podpisal nove pogodbe s Phoenixom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Iz ZDA prihaja novica, da so zastopniki Gorana Dragića sporočili vodstvu Phoenix Suns, da slovenski košarkar ne namerava podaljšati pogodbe s klubom iz Arizone. Bo torej do četrtka zamenjal klub?

V poletnem obdobju bo Goran Dragić postal prost igralec, kot poročajo onstran luže, pa ne želi podaljšati sodelovanja s Phoenixom. To novico so njegovi zastopniki sporočili vodstvu kluba.

V tej sezoni je pri ekipi Phoenix Suns na položaju organizatorja igre precejšnja gneča, slovenski košarkar pa ima drugačno vlogo, kot jo je imel v pretekli, v kateri je zablestel. Eric Bledsoe, Isaiah Thomas in Gogi so trije košarkarji, ki imajo radi žogo veliko v svojih rokah, že pred sezono pa so vsi poudarjali, da ima Phoenix preveč podobnih košarkarjev z željo po igranju na istem igralnem položaju. Očitno je slovenski igralec prav zaradi tega izgubil zaupanje vodstva kluba.

V četrtek se bo končal prestopni rok za letošnjo sezono, Phoenix pa se mora zdaj odločiti, na kakšen način bo kapetana slovenske reprezentance prodal. Medtem mu je vodstvo kluba že sporočilo, da je sprejelo njegovo prošnjo po menjavi sredine in bo do četrtka skušalo urediti stvari. Če do menjave kluba ne bo prišlo, bo Goran poleti kot prost košarkar lahko izbiral med številnimi ponudbami – verjetno bo želel podpisati maksimalno pogodbo v vrednosti 80 milijonov dolarjev (70 milijonov evrov) za štiri leta.

Kot poroča Marc Stein iz ESPN, Houston Rockets naj ne bi bili na prednostnem seznamu našega košarkarja, čeprav so resni konkurenti za končnico. V ZDA omenjajo klube Los Angeles Lakers, Miami Heat, New York Knicks in Sacramento Kings.

Tudi v Sloveniji bomo z nestrpnostjo pričakovali, kaj se bo do četrtka, ko se bo prestopni rok končal, zgodilo z Goranom.

Zanimivo bo tudi videti, kaj bo potem z mlajšim bratom Zoranom, ki v Phoenixu še čaka na pravo priložnost.

Ne spreglejte