Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
11.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić All-Star

Četrtek, 6. 2. 2014, 11.20

8 let

Goran Dragić na tekmi All-Star celo v prvi peterki?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Goran Dragić igra izjemno in brez dvoma spada med najboljše košarkarje v ligi NBA. Zato je presenečenje, da še ni bil izbran na tekmo All-Star. Morda pa mu utegne pri tem pomagati Kobe Bryant?

Igre, ki jih kaže slovenski organizator igre, so brez dvoma dovolj, da lahko Gorana Dragića uvrščamo med trenutno najboljše košarkarje v ligi NBA. To priča tudi okrog 20 točk in šest podaj na tekmo. Ni jih bilo malo, ki so mu želeli, da to pokaže tudi na tekmi All-Star, kar je nekakšen prestiž za vsakega košarkarja, še posebej, če prihaja iz Evrope ali za marsikaterega Američana nepoznane Slovenije. Za neposredni preboj na tekmo zvezd je dobil premalo glasov, prav tako pa ga ni izbral niti trener Oklahome Scott Brooks. Morda pa ga bo novi komisar lige Adam Silver, ki je nedavno nasledil Davida Sterna. Za kaj pravzaprav gre? Kobeja Bryanta so izbrali v prvo peterko, vendar utegne zaradi poškodbe izpustiti tekmo v New Orleansu 16. februarja. Po pravilih naslednika izbira Silver. Ta mora priložnost ponuditi košarkarju, ki ni na seznamu rezervistov, torej nekomu, ki še ni bil izbran. In tu se odpira priložnost za 27-letnega slovenskega reprezentanta.

Sicer pa začetno peterko zahodne selekcije sestavljajo: Stephen Curry (Golden State Warriors), Kobe Bryant – njegov nastop je vprašljiv (Los Angeles Lakers), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Blake Griffin (Los Angeles Clippers) in Kevin Love (Minnesota Timberwolves). Med rezervisti so Chris Paul (Los Angeles Clippers), James Harden (Houston Rockets), Tony Parker (San Antonio Spurs) in Damian Lillard (Portland Trail Blazers), zato je povsem normalno, da priložnost kot naslednji od branilcev dobi Dragić, ki kaže najboljše igre od preostalih košarkarjev na zahodu. Če bo Gogi zares uvrščen v prvo peterko, potem bi mu to uspelo kot prvemu slovenskemu košarkarju z območja nekdanje Jugoslavije. Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa in drugi na primer nikoli niso zaigrali na tekmi zvezd, sta pa Srba Vlade Divac in Predrag Stojaković.

Z vzhodne konference so se v prvi peterki znašli Kyrie Irving (Cleveland), Dwyane Wade (Miami), LeBron James (Miami), Carmelo Anthony (New York) in Paul George (Indiana).

Ne spreglejte