Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
27. 4. 2016,
18.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat NBA končnica

Sreda, 27. 4. 2016, 18.05

6 let, 7 mesecev

Goran Dragić mora znova aktivirati staro orožje

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Po dveh zmagah je Miami Heat Gorana Dragića v končnici nanizal dva poraza in je poravnan v seriji s Charlotte Hornets. Pred domačimi gledalci lahko znova povedejo v seriji, za kar potrebujejo boljši napad.

Košarkarji Miamija so bili po dveh zmagah pred domačimi navijači na pol poti v konferenčni polfinale. Ob vrnitvi domov so še vedno tam, le da so zdaj poravnani s Charlotte Hornets, ki na domačem parketu prav tako niso naredili napake.

 

Vročica po dveh porazih nujno potrebuje zmago pred domačimi navijači, če želi zadržati prednost domačega parketa. Za to bo potrebovala bolj učinkovit napad, kot je ta bil na zadnjih dveh tekmah.

 

Težave pri prodorih pod koš

V rednem delu je bil Dragić drugi najboljši po odstotku v prodorih, v končnici pa še ni našel preverjenega recepta. | Foto: V rednem delu je bil Dragić drugi najboljši po odstotku v prodorih, v končnici pa še ni našel preverjenega recepta.

 

Potem ko so na prvi dveh tekmah, ki so ju dobili, presegli 114 točk na tekmo, so Sršeni Miami omejili na največ 85 točk na tekmo.

 

Pri Vročici se bo moral prebuditi tudi najboljši slovenski košarkar Goran Dragić, ki je na zadnjih dveh tekmah dosegel 12 in 11 točk, kar je manj od njegovega povprečja.

 

29-letnik je imel težave predvsem pri svojem največjem orožju – prodorih, kjer je bil nekaj več kot 41-odstotno uspešen. V rednem delu je bil za zvezdnikom Clevelanda LeBronom Jamesom drugi najboljši v celotni ligi – 53-odstotno uspešen v prodorih.

Kemba Walker  ga je "prilepil" na klop

Na zadnji tekmi je imel Dragić veliko težav tudi z osebnimi napakami in je zaradi tega odigral le 24 minut (le štiri minute v drugem polčasu, ko se je odločala tekma). V obrambi ima najtežjo nalogo, saj mora pokrivati najnevarnejšega posameznika Charlotta Kembo Walkerja, ki je na zadnji tekmi dosegel 34 točk.

 

"Težko je ostati pred njim. Moramo opraviti boljše delo v komunikaciji v obrambi in zapolniti luknje," pred peto tekmo razmišlja Dragić.

Tekma se bo po slovenskem času začela ob dveh ponoči, moštva pa v prvem krogu končnice igrajo na štiri dobljene tekme.
 

Kemba Walker povzroča veliko preglavic košarkarjem Miamija. | Foto: Kemba Walker povzroča veliko preglavic košarkarjem Miamija.

 

Še ena nevarnost več

Sršeni so v Miami pripotovali dodatno okrepljeni. Po dveh tekmah premora zaradi poškodbe se bo na parket vrnil Francoz Nicolas Batum, ki je drugi strelec moštva.

Ne spreglejte