Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2022,
21.40

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

3

Natisni članek

Ratiopharm Ulm Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Evropski Pokal Eurocup

Torek, 6. 12. 2022, 21.40

1 leto, 4 mesece

EUROCUP, 7. KROG

Končno prva zmaga Cedevite Olimpije. In to kakšna!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

3

Amar Alibegović | Cedevita Olimpija je prišla do prve evropske zmage v tej sezoni. Amara Alibegović je bil danes nezgrešljiv iz igre. | Foto Vid Ponikvar

Cedevita Olimpija je prišla do prve evropske zmage v tej sezoni. Amara Alibegović je bil danes nezgrešljiv iz igre.

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sedmem krogu EuroCupa le prišli do prve evropske zmage v sezoni. In to imenitne, nemški ratiopharm Ulm so premagali s 108:78.

Ljubljanska zasedba je tako ob vrnitvi v Stožice, kjer bo v prihodnjih osmih dneh odigrala še dve domači tekmi, prišla do svoje prve zmage v novi evropski sezoni. Četa trenerja Jurice Golemca se je znesla nad Ulmom in ga porazila s 30 točkami razlike ter s tem morda napovedala uspešnejše nadaljevanje sezone.

To je bila druga najvišja zmaga med vsemi ekipami v novi sezoni evropskega pokala (višje je slavila le Budućnost v 2. krogu) in rekord tekmovanja v sezoni po številu doseženih točk.

Ljubljančani kljub zmagi ostajajo na dnu desetčlanske skupine, do konca rednega dela, po katerem se bo v izločilne boje uvrstilo prvih osem moštev, pa jih čaka še enajst krogov. Tudi naslednji teden bodo gostitelji; 14. decembra proti italijanski Brescii.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 67

Izbranci trenerja Jurice Golemca so dobre predstave iz lige Aba, kjer so v zadnjih petih nastopih dosegli štiri zmage (v nedeljo jih v Stožicah čaka derbi s Partizanom), prenesli tudi na evropski parket. Nemci so doživeli četrti poraz.

Cedevita Olimpija je drugič v evropskem pokalu nastopila s praktično vsemi najboljšimi igralci, se pravi tudi z Zoranom Dragićem, Karlom Matkovićem in Lovrom Gnjidićem, ki so zaradi poškodb izpustili uvod v sezono. To se je poznalo na parketu. Jurica Golemac je rotiral devet igralcev in večina je izpolnila svoje naloge.

Posledično je Cedevita Olimpija vodila skoraj celo tekmo in vprašanje zmagovalca več ali manj odločila že po treh delih igre, ko se je razlika povzpela preko dvajsetih točk.

Pri Cedeviti Olimpiji je kar sedem igralcev doseglo dvomestno število točk. Osemnajst od stoodstotnem metu iz igre (5:5 za dve točki, 2:2 trojke) jih je dosegel Amar Alibegović, 16 jih je dodal Josh Adams (13 v drugem polčasu), 14 Yogi Ferrell (9 podaj), 13 Zoran Dragić, po 12 Alen Omić (9 skokov) in Karlo Matković (9 skokov), 11 pa Edo Murić (trojke 3:4).

Sedem igralcev Cedevite Olimpije je zadelo 17 trojk iz 31 poskusov (54,8%), za dve točki je domača ekipa metala 68,8 odstotno, v skoku je tekmeca nadigrala z 41:28, imela pa je še 24 podaj.

KK Cedevita Olimpija : Prometej
Sportal Cedevita Olimpija uspešna v Zagrebu, Partizan z Glasom razbil Budućnost

Eurocup, skupina A, 7. krog

Torek, 6. december:
Cedevita Olimpija
: Ulm 108:78 (78:57, 48:39, 28:21)
Alibegović 18, Adams 16, 5 as., Ferrell 14, 9 as.; Klepeisz 16, Jallow 13

Preberite še:

Luka Dončić Maxi Kleber
Sportal Luka Dončić razpoložen po veliki zmagi
Ne spreglejte