Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
21.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Chicago Miami

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 21.11

7 let, 12 mesecev

Durant v nemilosti Grizlijev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V noči na torek so košarkarji Miami Heat visoko premagali Chicago in povedli 3:1 v zmagah. Memphis Grizzlies so po podaljšku premagali Oklahomo in so na dobri poti do konferenčnega finala.

Chicago sinoči na znal ustaviti razpoloženih igralcev Miamija. LeBron James in druščina bikcem nista dovolila dihati, tempo igre pa je bil za gostitelje vseskozi previsok. Če bo Miami v kratkem prikazal še eno takšno predstavo, se bo brez težav uvrstil v finale konference. James je sinoči dosegel 27 točk in Miami je skoraj izenačil rekord ekipe po zelo nizkem številu prejetih točk na tekmi končnice.

"Trdno smo delali za to. Nikoli ne želim govoriti, da smo zmago dosegli z lahkoto," je po dvoboju dejal Chris Bosh. A je bilo vse skupaj dejansko videti precej lahko. Chicago se preprosto ni znašel v napadu, le 65 doseženih točk zgovorno priča o tem. Miami je že ob polčasu vodil za enajst točk in usodo bikov zapečatil v tretji četrtini, ki jo je dobil 17:9. Miami bo zdaj skušal izkoristiti že prvo zaključno žogo, ki jo bo imel v noči na četrtek na domačem igrišču. Prvi strelec Chicaga je bil s 14 točkami Carlos Boozer.

Memphis si je zmago in vodstvo s 3:1 v konferenčnem polfinalu zagotovil po podaljšku. Tony Allen je z lepim polaganjem zagotovil dodatne minute ekipi, moštvo pa je v podaljšku znalo izkoristiti ponujeno priložnost. Oklahoma si je s sinočnjim porazom zelo priprla vrata do napredovanja, čeprav bo v sredo zvečer na domačem igrišču gostila peto tekmo. Prvi strelec domačih je bil s 24 točkami Mike Conley, za Oklahomo jih je Kevin Durant dosegel 27.

"Priložnost je na dlani in želimo jo izkoristiti. Vem, da so moji fantje osredotočeni, gremo iz tekme v tekmo. Vemo, da bo odpor nasprotnikov hud, to so pokazali tudi danes. Če bodo ponovili vajo, moramo biti pripravljeni na odgovor," je po tekmi dejal trener Memphisa Mike Conley."Ni še konec in to nam je povsem jasno. Nasprotniki so v dobrem položaju, a sprejeti takšen izziv ni nekaj nemogočega. Moramo se osredotočiti na to naslednjo tekmo in upam, da se v petek lahko znova vrnemo v Memphis," pa je po tekmi menil trener Oklahome Scott Brooks.

Ne spreglejte