Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 3. 2014,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Brooklyn

Ponedeljek, 17. 3. 2014, 17.56

8 let

Dragićev Phoenix poražen v Brooklynu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na torek se je v ligi NBA odigralo sedem tekem. Aktiven je bil tudi najboljši slovenski košarkar Goran Dragić, ki je gostoval pri Brooklyn Nets.

Tekmo so dobili domači košarkarji z izidom 108:95. Za Brooklyn je bila to že deveta zaporedna zmaga, ki v vzhodni konferenci zasedajo šesto mesto. Pri domači ekipi je bil najbolj razpoložen Deron Williams, ki je za svojo ekipo prispeval 28 točk, njegov met iz igre pa je bil 11-13.

Slovenski košarkar Goran Dragić je na parketu prebil 25 minut, njegova statistika pa se je ustavila pri 13 točkah, ob tem pa je dodal še en skok in dve podaji. Phoenix Suns v zahodni konferenci trenutno zasedajo 9. mesto. V končnico tekmovanja se uvrsti najboljših osem ekip iz rednega dela.

V domači ekipi sta se izkazala tudi Joe Johnson in Shaun Livingston, ki sta skupaj prispevala 31 točk in deset podaj, medtem ko je Mason Plumlee 14 točkam dodal še 11 skokov. Pri Phoenixu sta bila najbolj razpoložena Markieff Morris z 18 in Gerald Green s 17 točkami.

"Naša igra ni stekla, nismo imeli pravega ritma. Bilo je težko, še včeraj smo igrali v Torontu, a brez izgovorov, Brooklyn je bil danes boljši. Naše rotacije niso bile hitre, gostitelji so imeli veliko odprtih metov, pa še zadevali so. Danes nam je spodletelo, po dnevu premora pa bomo znova poskusili priti na zmagovalna pota," je po tekmi dejal Dragić, ki si je hitro nabral dve osebni napaki.

"Nisem prepričan, da sta bili osebni napaki, a tako pač je. Enkrat ti gre dobro, enkrat ne. Nisem mogel ujeti ritma. Večino časa sem presedel na klopi, zavoljo tega je ob vrnitvi na igrišče težko narediti kaj dobrega. Tako pač je, 82 tekem je veliko, pred nami je naslednjih 15 in upam, da bomo imeli dober zaključek sezone," je dejal Dragić, o končnici lige pa dodal: "Vsaka tekma je pomembna, a potrebujemo tudi nekaj sreče. Na zadnjih tekmah rednega dela bomo skušali doseči čim več zmag. Za nami je uspešna sezona, a močno si želimo igrati v končnici."

Philadelphia doživela 21 zaporedni poraz

Košarkarji Philadelphie so doživeli 21 zaporedni poraz v severnoameriški ligi NBA, danes so jim mero vzeli v tej sezoni zelo vroči tekmeci iz Indianapolisa. Tovrsten neslaven rekord držijo igralci iz Clevelanda, ki so v sezoni 2010/11 kar 26-krat v nizu igrišče zapustili sklonjenih glav.

Celtics, ki so bili do zdaj največkrat prvaki lige NBA, so postali prva ekipa v zgodovine te franšize, ki je proti ekipam iz zahodne divizije na gostovanjih zabeležila 15 zaporednih porazov. To se jim je primerilo na tekmi proti Dallas Mavericks.

Indiana je dosegla jubilejno 50. zmago in bo šestič v svoji 37-letni zgodovini v ligi NBA sezono končala z več kot petdesetimi zmagami. Za današnjo nad poraznimi tekmeci iz Philadelphie sta najbolj zaslužna Lance Stephenson s 25 in Paul George s 24 točkami.

Oklahoma City je na krilih Kevina Duranta in Russella Westbrooka slavila v vetrovnem mestu. Prvi je dosegel 35 točk in 12 skokov, drugi 17 točk ter po devet skokov in podaj, pri Chicagu pa sta nekaj več pokazala Taj Gibson s 16 točkami in francoski center Joakim Noah, ki je dosegel po devet točk in podaj ter pobral 12 žog pod obema obročema.

Denver je v obračunu proti Los Angeles Clippers najboljšo predstavo prikazal v končnici, ki jo je zaključil z delnim izidom 14:2. Za zmago s 110:100 je Ty Lawson prispeval 19 točk, od tega osem v sklepnih minutah, izkazal pa se je tudi J.J. Hickson z 21 točkami in 11 skoki.

Houston je povozil Utah s 124:86, blestel pa je Terrence Jones s 30 točkami. Dallas je v razburljivi tekmi ukanil Boston, največ zaslug si lastita Dirk Nowitzki z 19 točkami ter Monta Ellis s 17 točkami. Atlanta ni imela večjih težav s Charlottom, najbolj učinkovit mož je bil Paul Millsap z 28 doseženimi točkami.

Ne spreglejte