Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
24. 3. 2011,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Dragić Dragiša Drobnjak Krka

Četrtek, 24. 3. 2011, 9.13

8 let

Dragić: Usoda je v naših rokah

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji novomeške Krke pred povratno tekmo pokala EuroChallenge v Bolgariji zatrjujejo, da se torkova neprepričljiva predstava iz dvorane Leona Štuklja ne bo ponovila.

''Lukoil nas ni prelisičil. Premagali smo se sami. To ni bila prva Krka,'' po zmagi Lukoil Academica v Novem mestu razmišlja Zoran Dragič, ki je v torek odkrito pričakoval novo evropsko zmago in odločen korak proti zaključnem turnirju najboljše četverice tretjega evropskega pokala. A čeprav večkratni bolgarski prvak po kakovosti prekaša glavnino dosedanjih evropskih tekmecev, ima mladi Ljubljančan vendarle prav, ko poudarja, da moštvo iz Sofije to pot ni naletelo na igro, s katero so slovenski prvaki navduševali v večjem delu sezone in se navsezadnje zanesljivo zavihteli tudi na zaključni turnir lige NLB. ''Nismo se držali navodil. Bili smo 'premehki'. Tudi o kakšnem presenečenju iz bolgarskega tabora ne moremo govoriti. Pričakovali smo takšno igro, a smo jim s svojimi napakami kar sami ponudili priložnost za zmago. Gre za dovolj kakovostno ekipo, da je to znala izkoristiti. Slaba igra, slab večer. To je vse. Teža tekme, čeravno gre za izločilni del, ni odigrala pretirano velike vloge. Na srečo bomo imeli popravni izpit, na katerem verjamem, da se bodo potrdile moje besede. Odigrali bomo bolj odločno. Edina misel je zmaga. Usoda je v naših rokah,'' zatrjuje mladi Dragič, ki je sicer prikazal kanček zanj značilne igrivosti in postregel z nekaj atraktivnimi potezami, nikakor pa se ni mogel postaviti v vlogo vlečnega konja.

Novomeško barko sta v torek nad gladino držala predvsem natančni Goran Ikonić in v drugem polčasu razpoloženi Smiljan Pavič, a manjkala je značilna enovitost zasedbe Aleksandra Džikića, za nameček pa sta pod svojo ravnjo odigrala Dušan Đorđević in Chrisopher Booker. ''Obema nagaja zdravje, a žal morata igrati, kolikor je to v njuni moči,'' je slabši izkupiček obeh opravičil Džikić. ''Res nisem 'pravi'. Sprva sem mislil, da gre za alergijo. Zdaj pa kaže, da gre za lažjo obliko gripe. A nič ne de. Počitek, zdravilo in nato na parket. Tam pa moramo vsi pokazati boljšo igro. Moramo zmagati,'' napoveduje ameriški center, ki evropske sezone še zdaleč ne želi skleniti v Bolgariji. S tem scenarijem se nikakor ne strinja niti izkušeni Dragiša Drobnjak. ''Osebno se nikoli ne predajam, tudi tedaj, ko sem v na videz izgubljenem položaju, ne. Verjamem, da tako razmišljajo tudi soigralci. Zmaga Lukoila je bila sicer zaslužena, vseeno pa nas tekmec ni prepričal o kakovostni premoči. Dejstvo je, da smo v Novem mestu plačali davek lastnih napak. V ključnih trenutkih ni bilo prave energije in agresivnosti. Poleg tega smo storili nekaj začetniških napak. A ni še konec. Letos smo že večkrat dokazali, da znamo igrati in zmagovati tudi v gosteh,'' pred povratno tekmo razmišlja Drobnjak, po nesrečni poškodbi Simona Petrova z naskokom najstarejši član Krke. Če bo slednja v četrtek uspešna v Bolgariji, bo odločilna tretja tekma četrtfinala pokala EuroChallenge na sporedu prihodnjo sredo.

Ne spreglejte