Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2017,
13.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Devin Oliver Union Olimpija Gašper Okorn

Torek, 18. 7. 2017, 13.56

6 let, 7 mesecev

MVP ostaja

Devin Oliver še eno sezono v Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Košarkarska Olimpija je po ustoličenju novega vodstva zdaj sklenila še igralsko kadrovanje. Iskala je še krilnega centra in ga našla. Devin Oliver se je namreč z Ljubljančani dogovoril še za eno sezono.

Devin Oliver ostaja v "zmajevem" gnezdu. | Foto: Sportida Devin Oliver ostaja v "zmajevem" gnezdu. Foto: Sportida

Devin Oliver ima za sabo odlično sezono. Sad tega je med drugim tudi naziv najkoristnejšega igralca slovenskega prvenstva. Ameriški košarkar, ki je pred tedni dopolnil 25 let, se v Ljubljani odlično počuti. Naklonjenost je (bila) obojestranska, a klub in igralec oziroma njegovi zastopniki so bili še nekoliko na nasprotnih bregovih glede pogojev v pogodbi. Torek je prinesel razrešitev dilem: Oliver, ki se je zelo prikupil tudi navijačem, bo v Ljubljani ostal še eno sezono.

Devin Oliver je v lanski sezoni v slovenskem prvenstvu v povprečju dosegal 15,3 točke, 7,4 skoka in 2,9 podaje na tekmo. V ligi ABA je bilo njegovo povprečje 10,8 točke, 7,2 skoka in 2,5 podaji na tekmo. V EuroCupu je v sezoni 2016/2017 v povprečju beležil 10 točk, 5,1 skoka in 2,3 podaje na srečanje.

Eden od petih staroselcev. | Foto: Sportida Eden od petih staroselcev. Foto: Sportida Zaljubljen v Ljubljano 

"Zaljubil sem se v Ljubljano in Slovenijo, hkrati pa me veseli smer, v katero se klub razvija. Želel sem si biti del ponovnega vzpona Olimpije. Vem, da bom eden izmed nosilcev igre, hkrati pa me veseli, da smo v klub pripeljali lepo število novih kvalitetnih igralcev, tako ameriških kot slovenskih. Med glavnimi razlogi, da sem ostal v Ljubljani je zagotovo dejstvo, da je vodstvo obdržalo isti strokovni štab, s katerim sem v resnično dobrih odnosih in verjamem, da bomo nadaljevali dobro sodelovanje," je ob podpisu nove pogodbe dejal 204 cm visoki ameriški krilni košarkar, ki je z vrnitvijo v Slovenijo navdušil tudi trenerja Gašperja Okorna.

"Tako igralsko kot osebnostno nam je že v lanski pomenil ogromno. V prihajajoči sezoni bo Oliver spet eden izmed nosilcev igre v vseh tekmovanjih. Od njega pričakujem, da naredi še korak naprej in dokaže, da sodi v višji kakovostni razred," poudarja Okorn.

Nasvidenje na pripravah

Igralski mozaik ljubljanskega kluba, ki bo po vsej verjetnosti od jeseni naprej nosil ime Petrol Olimpija, je tako sestavljen. Dopolnila naj bi ga le še dva igralca iz mladinskih vrst.

"Veseli me, da smo to storili mirno in da sedaj lahko vsaj za dober teden odidemo sproščeni na dopust, potem pa se že začnemo pripravljati na začetek priprav za novo zanimivo sezono," pravi trener Okorn, ki bo kolesje priprav na novo sezono pognal v začetku avgusta.

In do bo po novem nosil dres Olimpije? Poleg staroselcev (Devin Oliver, Gregor Hrovat, Žiga Jurček, Jan Barbarič in Dražen Bubnić ) ter mladincev bodo to še novinci Jordan Morgan, Talor Battle in Roko Badžim ter povratniki Erjon Kastrati, Jan Špan in Bojan Radulović.

Ne spreglejte