Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
11. 9. 2015,
13.29

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jaka Blažič Jure Balažič Jure Zdovc

Petek, 11. 9. 2015, 13.29

3 leta, 3 mesece

"Če bi bil z nami še Goran Dragić …"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Prvo nalogo smo uspešno opravili, najmočnejši pa moramo biti na ključni tekmi," pred sobotnim nadaljevanjem EuroBasketa enotno poudarjajo v slovenski košarkarski reprezentanci.

"Ostajamo na trdnih tleh. Prišli smo po napredovanje, ki smo si ga s tremi zmagami tudi zagotovili. Pokazali smo tudi kar nekaj zrelosti. A ta del prvenstva je za nami, pred nami je novo poglavje. Prvi cilj? Sobotna zmaga. Res je sicer, da od zdaj podpora s tribune ne bo več tako glasna. V Zagrebu smo igrali, kot bi bili doma. Vseeno verjamem, da lahko pokažemo pravi obraz tudi v Franciji," po prvem tednu evropskega prvenstva razmišlja kapetan slovenske izbrane vrste Jure Balažič, ki bo preostalo enajsterico na parket znova popeljal v soboto.

Točno opoldne se bo namreč v Lillu začel obračun osmine finala. Zmaga nad Latvijo bi Sloveniji prinesla še šesto zaporedno uvrstitev v četrtfinale evropskih prvenstev. Tam bi se nato utegnila srečati z branilcem naslova, Francijo, a mora ta pred tem ugnati še Turčijo. Ne glede na trdost morebitnega četrtfinalnega oreha, pa je nesporno dejstvo, da bi pomlajena in zdesetkana četa selektorja Jureta Zdovca že s ponovnim prebojem med najboljšo osmerico izpolnila cilje in pričakovanja.

Pogrešajo predvsem Gorana Dragića

"V soboto moramo biti najboljši do zdaj. To je namreč tekma, na kateri lahko izpolnimo osnovni cilj in se uvrstimo med najboljšo osmerico. Optimizem vliva dejstvo, da smo v primerjavi s pripravljalnimi tekmami v zagrebškem delu EuroBasketa storili korak naprej. Upravičeno smo lahko samozavestni," odločnosti ne skriva Jaka Blažič, za Zoranom Dragićem drugi strelec slovenske reprezentance v prvem delu tekmovanja.

Blažič poudarja, da sta letos osrednji slovenski vrlini agresivna obramba in ekipna igra v napadu. "Res je, včasih kdo, povsem dobronamerno, izskoči iz sistema. A to je zelo homogena reprezentanca. Če se pojavijo nesoglasja, se znamo zelo hitro pogovoriti med seboj. Lahko govorimo o zelo zdravem reprezentančnem okolju, v katerem se prav vsak posameznik počuti dobro," pravi član beograjske Crvene zvezde, ki pa kljub izpostavljeni enotnosti pogreša klasičnega vodjo na parketu.

"Če bi bil z nami Goran Dragić, bi bilo vsekakor drugače. Bilo bi nam precej lažje. Prav bi nam prišel košarkar s takšnim znanjem. Spada med najboljše košarkarje v Evropi. Zdaj je breme padlo na preostale. Nosilci moramo pokazati pravi značaj in za seboj potegniti tudi preostale," dodaja prodorni 25-letni branilec.

Ne spreglejte