Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
13. 8. 2015,
12.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić Boston Celtics Miami Heat

Četrtek, 13. 8. 2015, 12.38

8 let

Čas pri Zoranu Dragiću se je iztekel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ekipe v ligi NBA so imele, potem ko je Boston odpustil Zorana Dragića, 48 ur časa, da prevzamejo njegovo pogodbo, a se to ni zgodilo. Boston ga bo moral izplačati. Kmalu v Evropi?

Pred letom dni je bilo v središču pozornosti, ali bo Zoranu Dragiću uspel met in se bo podal v ligo NBA. Na koncu je ugriznil v jabolko in pristal pri bratu v ekipi Phoenix Suns.

Prave priložnosti za igro ni dobil, skupaj z Goranom pa sta se nato februarja podala v Miami. Pri Heat so poleti s starejšim od bratov Dragić podpisali petletno 90 milijonov dolarjev (81 milijonov evrov bruto) težko pogodbo. Tudi njegov podpis je bil eden od razlogov, da je Miami, ki je sestavil kakovostno ekipo za boj za najvidnejša mesta v ligi NBA, prekoračil dovoljeni proračun, ki ga imajo klubi v NBA.

Če ti presežejo dovoljeno številko, morajo plačati luksuzni davek. Ta znaša približno 2,5-kratnik preseženega zneska od dovoljenega proračuna, kar pripelje do velikih zneskov.

Najverjetnejša je vrnitev Evropo, kjer bi iskal zalet za ligo NBA

In ker je imel Zoran med tistimi manj vplivnimi košarkarji najvišjo pogodbo, so se mu pri Miamu odrekli in ga poslali v Boston ter zadnjemu prav tako plačali višino njegove pogodbe za sezono 2015/16 (1,6 milijona dolarjev – 1,4 milijona evrov).

Ker pri Bostonu ne bi bil v prvem planu, so se dogovorili, da ga ta odpusti. To se je zgodilo v ponedeljek, od takrat naprej pa je začel teči 48 urni rok, da katera od ekip v NBA prevzame njegovo pogodbo. Ker ni nobena najavila njegovega prihoda, je postal prost igralec, Boston pa mu mora na račun nakazati plačo za prihodnjo sezono.

Zdaj se lahko Zoran na novo pogovarja z moštvi NBA, da bi prišel v njihove vrste, vendar je najbolj realno, da se bo vrnil v Evropo in okrepil katerega od evroligaških moštev ter po letu dni igranja v Evropi spet iskal pot do lige NBA, kar je dal tudi nekako vedeti.

Ne spreglejte