Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 3. 2021,
7.49

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

NBA Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić All Star

Sreda, 3. 3. 2021, 7.49

3 leta, 1 mesec

Tekmovanja v sklopu dogodka All-Star 2021

Dončić na All-Star ne bo le igral, v zabijanju še nikoli tako malo udeležencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Luka Dončić | Luka Dončić bo v noči na ponedeljek po slovenskem času sodeloval tako na glavni tekmi vseh zvezd kot tudi v tekmovanju Skills Challenge. | Foto Guliverimage

Luka Dončić bo v noči na ponedeljek po slovenskem času sodeloval tako na glavni tekmi vseh zvezd kot tudi v tekmovanju Skills Challenge.

Foto: Guliverimage

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo 7. marca v Atlanti nastopil na osrednji tekmi vseh zvezd, na kateri bo zaigral v začetni peterki, preizkusil pa se bo tudi v tekmovanju Skills Challenge. Spektakel v Atlanti bo ponudil tudi tradicionalni izziv v zabijanju, ki pa se ga bo udeležila le trojica košarkarjev, kar je najmanj v zgodovini prireditve.

Atlanta Miami
Sportal Dragićev Miami česa takega ni doživel že pet let, nov rekord Čančarja v ligi NBA #video

Konec tedna se bo liga NBA na kratko prekinila, najboljši košarkarji in tisti, ki bodo nastopili na posebnih tekmovanjih v sklopu dogodka All-Star, pa se bodo preselili v Atlanto. Med njimi bo tudi 22-letni Slovenec Luka Dončić (Dallas Mavericks), ki bo nastopil na glavni tekmi, ponovno pa se je odločil tudi za nastop v Skills Challenge, nekakšnem poligonu z ovirami, ki kaže na tehnične sposobnosti posameznikov.

Ob Dončiću se bodo za lovoriko najspretnejšega med košarkarji potegovali še Chris Paul (Phoenix Suns), Julius Randle (New York Knicks), Domantas Sabonis (Indiana Pacers), Nikola Vučević (Orlando Magic) in Robert Covington (Portland Trail Blazers).

Luka Dončić
Sportal Za kartico s podpisom Luke Dončića odštel, reci in piši, 3,8 milijona evrov

Le Toppin, Simons in Stanley

Zion Williamson noče sodelovati v tekmovanju v zabijanju. | Foto: Reuters Zion Williamson noče sodelovati v tekmovanju v zabijanju. Foto: Reuters Za najboljše v tekmovanju Skills Challenge se bo tako potegovalo šest košarkarjev, manj konkurence pa bo pri zabijanju. Kot so potrdili v vodstvu tekmovanja, so se za nastop v zabijanju prijavili le Obi Toppin (New York Knicks), Anfernee Simons (Portland Trail Blazers) in Cassius Stanley (Indiana Pacers).

Kot še piše Washington Post, številni košarkarji nočejo sodelovati. Med drugimi sta se za ta korak odločila Zion Williamson (New Orleans Pelicans) in dvakratni zmagovalec Zach LaVine (Chicago Bulls), ki bosta nastopila na tekmi.

Dvakratni zmagovalec v zabijanju Zach Lavine bo nastopil tako na tekmi kot tudi v tekmovanju v metu trojk.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dvakratni zmagovalec v zabijanju Zach Lavine bo nastopil tako na tekmi kot tudi v tekmovanju v metu trojk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

LaVine pa se bo pomeril vsaj v metu trojk, kjer mu bodo družbo delali Stephen Curry (Golden State Warriors), Devin Booker (Phoenix Suns), Jayson Tatum, Jaylen Brown (oba Boston Celtics) in Donovan Mitchell (Utah Jazz).

Zabijanje bo tradicionalno popestrilo polčas tekme vseh zvezd, ki bo na sporedu 7. marca, obe drugi tekmovanji pa že pred tekmo, ki bo letos potekala brez gledalcev.

Vlatko Čančar
Sportal Vlatko Čančar je vendarle prišel na okus
Ne spreglejte