Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 6. 2013,
12.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tomaž Nose Vršič

Sreda, 12. 6. 2013, 12.41

7 let, 12 mesecev

"Vsi bomo že pod Vršičem pečenke"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ožji krog favoritov za rumeno majico na jubilejni dirki Po Sloveniji spada tudi kolesar Adrie Mobila Tomaž Nose. Pravi, da je tretja etapa spoštovanja vredna.

Kolesarska dirka Po Sloveniji bo letos v znamenju 20. jubileja. Obletnico pa bo praznoval tudi Tomaž Nose, ki bo na slovenski kolesarski pentlji nastopil desetič. Dvakrat je osvojil slovenske ceste, zmago za leto 2006 pa so mu nato naknadno odvzeli. Letos je znova med kandidati za sam vrh. Prav poseben pa bo vrh na Vršiču, ki bo najverjetneje določil zmagovalca. Traso tretje etape je prejšnji teden prekolesaril tudi Nose skupaj s klubskimi kolegi in ugotovil, da sobotna etapa ne bo mačji kašelj. "Etapa bo naporna. Že na začetku greš najprej na Sorico. Nato sledi klanec Livške Ravne, ki je res strm. Naklon ne pade pod deset odstotkov. Po spustu je nato le še pot navzgor proti Vršiču. Etapa bo kar težka, čeprav bo dolga le 170 kilometrov. Mislim, da bomo že vsi pečenke pod Vršičem. Na treningu bi morali takrat dvakrat na Vršič, ampak smo le enkrat opravili z njim, se nato hitro podali v kombi in odpeljali domov," je Nose v smehu končal opis naporne kraljevske etape.

A zanj bo naporen že prvi dan, ko bo po ulicah Ljubljane potekal kronometer. V njegovo dobro je njegova dolžina le 8,8 kilometra, tako da si večjega zaostanka v primerjavi s konkurenco ne bi smel pridobiti: "Letos sem bil na kolesu za kronometer le dvakrat. Če bi malce bolj treniral, bi bil lahko boljši. Vendar sem vesel, da je letos krajša razdalja kot lani. Ne bom izgubil toliko časa. Moja naloga je povsem preprosta: glavo dol in na polno, da čim manj izgubim proti najboljšim."

Iz ekipe Adrie Mobila si želi na dirki Po Sloveniji visoko poseči tudi Radoslav Rogina, za favorita pa je Nose izpostavil Patrika Sinkewitza in Tadeja Valjavca. "Njiju bomo morali držati. A bodo imele tudi preostale ekipe svoje konkurente za vrh," je sklenil Nose.

Ne spreglejte