Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2013,
14.40

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Adria Mobil Gorazd Per Domen Novak Polona Batagelj

Natisni članek

Nedelja, 23. 6. 2013, 14.40

8 let, 3 mesece

V nižjih kategorijah prevlada kolesarjev Adria Mobila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Gabrju pod Gorjanci je na sporedu 23. prvenstvo Slovenije v cestnem kolesarstvu. Naslov prvaka so že osvojili Domen Novak, Gorazd Per (oba Adria Mobil) in Polona Batagelj (Leclerc-Klub Polet).

Lepo sončno vreme je naredilo traso cestnega prvenstva še toliko težje. Na dirki mlajših mladincev je nastopilo 44 tekmovalcev, na dirki starejših mladincev pa 42 tekmovalcev. Skupaj z mlajšimi mladinci so nastopile tudi članice, ki jih je bilo na štartu osem. Tako kot mlajši mladinci so morale prekolesariti 6 krogov oz 66 kilometrov, medtem ko je bila dirka starejših mladincev dolga 9 krogov oz 99 kilometrov.

Dirka starejših mladincev se je pričela razpletati v petem krogu, ko so v ospredju ostali Domen Novak, David Per, Matic Veber, Kristjan Kumar in branilec naslova Gašper Katrašnik. Ob pričetku zadnjega kroga je močno pospešil Novak kateremu sta lahko sledila le še Kumar in Per. V zadnjem kilometru, ki je bil speljan v vzpon Novak ni imel konkurence in je slavil suvereno zmago. Kumar je osvojil 2., Per pa 3. mesto. Suvereno zmago je med mlajšimi mladinci slavil Gorazd Per, ki je tudi član ekipe Adria Mobil. Na 2. in 3. mestu sta dirko končala Žiga Jerman in Mitja Zupančič.

Pri ženskah je četrti naslov prvakinje osvojila Polona Batagelj, ki je letos članica edine ženske članske ekipe Leclerc Klub Polet. "Poškodbe so preteklost. Sicer letos nisem imela veliko štartov, a sem vseeno zadovoljna. Trasa današnje dirke je bila najtežja trasa na državnih prvenstvih na katerih sem nastopila doslej. Sedaj me čaka nastop na dirki po Italiji za ženske. Na slednji bom nastopila za svojo nekdanjo špansko ekipo saj so me povabili za nastop na tej dirki. To bo že moj tretji Giro v karieri," je po zmagi za Sportal povedala Batageljeva, ki je na lanski cestni dirki olimpijskih iger osvojila 22. mesto.

Ne spreglejte