Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 1. 2024,
17.00

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

Natisni članek

Visma | Lease a Bike Primož Roglič Primož Roglič Frans Maassen Jonas Vingegaard

Sobota, 20. 1. 2024, 17.00

3 mesece, 1 teden

Številke Vingegaarda impresivne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66
Jonas Vingegaard, Vuelta | Jonas Vingegaard je po besedah športnega direktorja Visma | Lease a Bike odlično pripravljen. | Foto Guliverimage

Jonas Vingegaard je po besedah športnega direktorja Visma | Lease a Bike odlično pripravljen.

Foto: Guliverimage

Zmagovalec zadnjih dveh Dirk po Franciji, Danec Jonas Vingegaard, je po besedah športnega direktorja ekipe Visma | Lease a Bike Fransa Maassna v dobri pripravljenosti že ob vstopu v novo leto. Nekaj besed je namenil tudi slovenskemu šampionu Primožu Rogliču, ki je bil do letošnjega leta član zdaj že nekdanje Jumbo-Visme.

Čeprav je leto 2024 še v zgodnjih fazah, so pri ekipi Visma | Lease a Bike že zdaj impresionirani nad ravnjo pripravljenosti danskega kolesarja Jonasa Vingegaarda, ki je osvojil zadnji izvedbi dirke Tour de France. "Na pripravljalnem kampu se je zelo dobro odrezal," je v pogovoru za Ekstra Bladet dejal športni direktor Frans Maassen.

"V odlični formi je in zadovoljni smo s tem, kar smo videli. Fante, ki bodo februarja tri tedne trenirali na višini, smo poslali domov malce prej, da lahko preživijo še dva tedna z družinami," je še dodal.

Primož Roglič Aleksandr Vlasov
Sportal Jasno je, kako bo pomagal Rogliču

Osrednji cilj Vingegaarda je razumljivo Tour de France, na katerem bi rad še tretjič zapored stopil na najvišjo stopničko odra za zmagovalce. Za zdaj je videti, da bodo njegovi največji tekmeci Tadej Pogačar, Primož Roglič in Remco Evenepoel. "Jonas je imel fantastično leto, zato od njega pričakujemo veliko tudi letos. Je eden od favoritov za Tour de France. Upamo, da bomo ponovno osvojili to dirko, vendar ne bo lahko ob tej konkurenci," samozavestno napoveduje Maassen.

Nekaj besed je namenil tudi Rogliču, ki je bil vse od leta 2016 član Jumbo-Visme. "Nenavaden občutek bo dirkati proti Rogliču," priznava Maassen, vendar meni, da so nove pridobitve v ekipi več kot nadomestile odsotnost Slovenca. "Cian Uijtdebroeks je zelo motiviran. Dirkal bo z Vingegaardom na Gran Camiño in na Dirki po Baskiji. Prav tako pričakujemo veliko od novega člana Mattea Jorgensona. Jonas je vesel, da sta se pridružila naši ekipi."

Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal To so kolesarji z najvišjimi plačami
Jonas Vingegaard Wout van Aert
Sportal Rogličevi so vrgli trnek na dva zvezdnika
Žiga Slak
Sportal Skrbi, da se šampion Roglič bolje počuti
Merijn Zeeman
Sportal Rogliču je bilo vse težje. "S prebojem Jonasa se je za Primoža nekaj spremenilo."
Ne spreglejte