Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
16. 6. 2013,
15.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Radoslav Rogina

Nedelja, 16. 6. 2013, 15.40

7 let, 12 mesecev

"Rogina je Novomeščan"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uspeh, ki ga je z zmago na jubilejni dirki Po Sloveniji spisal hrvaški kolesar Adrie Mobila Radoslav Rogina, bo imel dobro popotnico za prihodnost, poudarja predsednica kluba Mojca Novak.

Veselje po junaškem vzponu Radoslava Rogine na Vršič v sobotni tretji etapi je bilo v dolenjskem taboru nepopisno. S tem uspehom je imela namreč Adria Mobil četrtič v dvajsetletni zgodovini svojega predstavnika v rumeni majici po koncu dirke Po Sloveniji. Pred Rogino je pred šestimi leti kot zadnjemu ta podvig uspel Tomažu Nosetu. Razlog za dodaten nasmeh na ustih je imela tudi predsednica kluba Mojca Novak: "Biti ponovno na najvišji stopnički kot zmagovalec dirke Po Sloveniji in to še jubilejne prinaša veliko veselje ter zadovoljstvo. Uspeh je nagrada za delo v klubu. Tako na športni kot organizacijski ravni. Delim ponos in veselje s ključnimi ljudmi in športniki v klubu Adria Mobil. Hkrati pa to pomeni velika motivacija za entuziaste, ki se zberemo ob takšnem dogodku. Z veseljem povem, da je aktiviranih več kot 500 ljudi, ki štiri dni intenzivno dela na organizaciji vseh etap. Predani so delu."

Nekako se vsako leto od Adrie Mobila, ki je tudi organizator slovenske kolesarske pentlje, pričakuje, da bo krojila razplet pri vrhu. Pritisk je prisoten, čeprav ga v Novem mestu navzven ne želijo pokazati. "Vsi ga čutimo. Zmaga je tisti zaključek, ki si ga vsi želimo. Če je ni, smo v prvi vrsti zadovoljni z organizacijsko dobro opravljenem delom. A je zmaga prestiž, jagoda na torti, ki prinese dodatno zadovoljstvo. S takšnim rezultatom se odprejo marsikatera vrata," je o pomembnosti zmage na kolesarski dirki Po Sloveniji dejala Novakova.

Čeprav osrednji junak 20. dirke Po Sloveniji Radoslav Rogina po narodnosti ni Slovenec, pa ga praktično vsi obravnavajo kot Slovenca, saj je izjemno predan klubu. Povrh vsega odgovarja na novinarska vprašanja v zelo dobri slovenščini, kar daje njegovi osebnosti dodatno pozitivno noto. Predsednica kluba poudarja, da je hrvaški kolesar velik človek. V Novem mestu so veseli, da ga imajo v svojih vrstah: "Radoslav čuti naše vrednote, naš način delovanja. On je velik motivator za mlade, ki se vzgajajo v klubu. Spoštujemo njegovo nacionalno pripadnost. Na to je ponosen. In to tudi kaže na to, za kako velikega športnika gre. Sicer pa je Novomeščan in predan s srcem klubu. Po izkušnjah je eden ključnih. To je neizmerno dobrodošlo za vse v klubu. On je Novomeščan in za barve Adrie Mobila se srčno bori."

Ne spreglejte