Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2024,
11.00

Osveženo pred

23 ur, 33 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,30
kolesarstvo Team Visma | Lease a Bike UCI Richard Plugge Dirka po Poljski

Natisni članek

Četrtek, 15. 8. 2024, 11.00

23 ur, 33 minut

Brez radijskih povezav na Dirki po Poljski

Richard Plugge kritičen do UCI: Dirke postajajo popolna farsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,30
Giro 2024 Richard Plugge | Richard Plugge ni zadovoljen z dejstvom, da na Dirki po Poljski radijske povezave niso dovoljene. | Foto Ana Kovač

Richard Plugge ni zadovoljen z dejstvom, da na Dirki po Poljski radijske povezave niso dovoljene.

Foto: Ana Kovač

Šef Team Visma | Lease a Bike Richard Plugge je po sredini kaotični etapi Dirke po Poljski na družbenem omrežju s prstom pokazal na Mednarodno kolesarsko zvezo (UCI), češ da s prepovedjo uporabe radijske povezave dirke spreminja v farso. Na kritiko se je odzval predsednik UCI David Lappartient in ga pozval, naj ne širi lažnih novic.

Nicolas Debeaumarche
Sportal Brutalen padec Francoza na Dirki po Poljski

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) na letošnji Dirki po Poljski preizkuša dirkanje brez radijskih povezav, kar je po sredinem pestrem dogajanju kot izjemno slabo idejo ocenil generalni direktor Team Visma | Lease a Bike Richard Plugge.

"Danes je bil brez radijskih sprejemnikov pravi kaos. UCI ne more še naprej prepovedovati radijskih sprejemnikov. Dirko spremenijo v popolno farso, kar smo že videli na olimpijskih igrah, kjer kolesarjem ni uspelo poklicati avtomobila za pomoč (v primeru težav s kolesom)," je Plugge v sredo zapisal na družbenem omrežju X in dodal: "Upamo, da se danes ni nihče preveč poškodoval."

Sredina etapa je namreč zahtevala nekaj žrtev, najhuje jo je skupil Cofidisov kolesar Nicolas Debeaumarche, ki je padel po spustu in so ga morali prepeljali v bolnišnico. Šestindvajsetletnikovo stanje je stabilno, med padcem pa naj bi utrpel zlome vretenc. 

Thibau Nys
Sportal Vingegaard ostaja v rumenem, Mohorič napredoval

Predsednik UCI David Lappartient je Pluggeja pozval, naj raje sodeluje, kot kritizira. | Foto: Guliverimage Predsednik UCI David Lappartient je Pluggeja pozval, naj raje sodeluje, kot kritizira. Foto: Guliverimage

Predsednik UCI: Za kolesarje je poskrbljeno v skladu s standardi

Na Pluggejevo kritiko se je na omrežju X odzval predsednik UCI David Lappartient, ki meni, da direktor Visme | Lease a Bike ni tako zaskrbljen zaradi varnosti kolesarjev, kot se sliši: "Pozdravljen, Richard, ujet si v lažnih novicah. Današnji padci na Dirki po Poljski nimajo nobene veze z odsotnostjo radijskih povezav. Za kolesarje je poskrbljeno v skladu s standardi. Prioriteta UCI je varnost. Radijske povezave so za to, da dajete navodila, ne zaradi varnosti. Sodelujmo skupaj še naprej."

Jonas Vingegaard je vodilni na Dirki po Poljski. | Foto: Guliverimage Jonas Vingegaard je vodilni na Dirki po Poljski. Foto: Guliverimage

Vingegaard vodi, Mohorič sedmi

Po tretji etapi dirke je sicer v vodstvu prvo orožje Team Visma | Lease a Bike Jonas Vingegaard, ki ima pred drugim Diegom Ulissijem 19 sekund prednosti, tretji Wilco Kelderman pa zaostaja 20 sekund. Skupno zmago sicer brani Matej Mohorič, ki na sedmem mestu zaostaja 49 sekund.

Tim Wellens
Sportal Wellens dobil kronometer, Vingegaard oblekel rumeno majico
Ne spreglejte