Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 8. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Dirka po Poljski Luka Mezgec Danny van Poppel Peter Sagan

Sreda, 2. 8. 2017, 17.00

6 let, 8 mesecev

Dirka po Poljski, 5. etapa

Mezgec le za Van Popplom in pred Saganom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Luka Mezgec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski državni prvak Luka Mezgec je v peti etapi kolesarske dirke po Poljski osvojil drugo mesto. Po 130 kilometrih je v deževnem Rzeszowu član avstralske ekipe Orica-Scott zaostal le za Nizozemcem Dannyjem Van Popplom, tretji je bil Slovak Peter Sagan, ki še naprej vodi v skupnem seštevku.

Dober kilometer pred ciljno črto se je zgodil padec, spredaj pa je ostala le manjša skupina, ki se je udarila za etapno zmago. Mezgec je dobro pripravljenost pokazal že v torek, ko je odličen položaj za sprint pripravil Avstralcu Calebu Ewanu, ki je priložnost izkoristil.

Drugo mesto je Mezgečeva najboljša uvrstitev v letošnji sezoni na dirkah svetovne serije, tudi lani pa je v Rzeszowu osvojil drugo mesto, takrat je bil od Kamničana močnejši le Kolumbijec Fernando Gaviria.

Mezgec: Manjka pika na i

"Dobro se počutim, manjka pika na i v formi. Za prvo dirko po dolgem tekmovalnem premoru je kar dobro. Sem bolj zadovoljen, kot sem pričakoval. Dež je bil samo na krogu, v zadnjih petih kilometrih, sicer je bilo zelo vroče. Kadar je tak dež vsi vemo, da zelo drsi. Bilo je podobno cestišče kot v Ljubljani na dirki Po Sloveniji. V takšnem vremenu veš, da moraš biti čim bolj spredaj. Bolj kot si spredaj, manjša je verjetnost, da bo nekdo pred tabo padel," je današnji dan pokomentiral Mezgec, ki mu tokrat ni bilo treba skrbeti za Ewna, saj je Avstralec zaostal ne enem izmed klancev.

Do konca dirke sta še dve etapi, obe zelo zahtevni in za kolesarje, ki merijo na skupni seštevek. "Etapi sta kraljevski. Jutri je čez 3200 višinskih metrov, zadnji dan 2500. Upam, da ju bom čim bolj na lahko preživel oziroma oddelal svoj del in pomagal Adamu Yatesu za generalno razvrstitev. Potem bom čim bolj na lahko šel do cilja, da se ne bom preveč 'skuril' za EP," je dodal Mezgec.

Vrhunci s pete etape dirke po Poljski:

Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) je bil naslednji Slovenec na cilju, osvojil je 73. mesto z zaostankom 1:33 minute. Domen Novak (Bahrain Merida) je bil 93., zaostal je 3:35 minute. Matej Mohorič (UAE Emirates) je bil 96., Simon Špilak (Katjuša) 97., Kristijan Koren (Cannondale) pa 113.

Skupno ima Sagan 14 sekund prednosti pred Belgijcem Dylanom Teunsom. Dvajset sekund zaostaja Poljak Rafal Majka. Od Slovencev je v skupni razvrstitvi še najvišje Mohorič na 58. mestu. Mezgec je 66., Novak 75., Špilak 80., Tratnik 107. in Koren 116.

Ne spreglejte