Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
10.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 10.41

7 let, 12 mesecev

Le ekipe članice MPCC do povabil na največje dirke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mednarodno združenje organizatorjev kolesarskih dirk (AIOCC) je na letnem kongresu v Parizu med drugim sprejelo, da bodo na dirke vabili le ekipe, ki so članice MPCC.

Mouvement Pour un Cyclisme Credible (MPCC) oz Gibanje za čisto kolesarstvo, se je "rodilo" leta 2007 med kolesarsko dirko po Franciji. Uradno je bilo nato združenje ustanovljeno 28. septembra 2007 v Stuttgartu pod vodstvom Rogerja Legeaya, nekdanjega člana vodstva ekipe Credit Agricole. Ob nedavni aferi Armstrong so ekipe članice sprejele še bolj strikten pristop k problemu dopinga. Takrat so se med drugim dogovorile, da ne bodo v svoje vrste jemale kolesarjev, ki so prestali več kot šestmesečno prepoved nastopanja. Trenutno je podporo temu gibanju potrdilo 18 kolesarskih ekip, od katerih jih je 11 že potrjenih članic gibanja. Od teh enajstih ekip so v pretekli sezoni le štiri ekipe nastopale s Pro Team licenco. Gibanje je pred kratkim podprl tudi Christian Prudhomme, direktor dirke po Franciji in predsednik združenja AIOCC, ki ima dovolj tega, da dirka po Franciji ne mine brez škandala z dopingom.

Pretekli petek je bil v Parizu letni kongres združenja AIOCC, na katerem so bili prisotni organizatorji stopetnajstih kolesarskih dirk. Prisotni so bili organizatorji vseh devetindvajsetih dirk Svetovnega koledarja, ki bodo na sporedu v letu 2013. Na teh dirkah ima pravico nastopa vseh 18 ekip s Pro Team licenco ter nekaj ekip s Profesionalno kontinentalno licenco, ki jih na dirko lahko povabijo organizatorji. In prav slednji so se po poročanju Francoske tiskovne agencije strinjali, da bodo imele pri dodeljevanju vabil (Wild Card) prednost ekipe, ki so članice MPCC. Za predsednika AIOCC je bil ponovno izvoljen Christian Prudhomme, ki je to funkcijo prevzel leta 2008 in bo na čelu združenja še naslednja štiri leta. Za podpredsednika združenja sta bila izvoljena Eddy Buchette in Ruben Peris. Buchette je organizator dirke po Luksemburgu, medtem ko je Peris organizator dirke po Kataloniji.

V zadnjem mesecu je vlogo za članstvo v združenju MPCC vložilo še sedem ekip. Te so Bardiani-CSF Inox, BigMat-Auber 93, Colombia-Coldeportes, La Pomme Marseille, OCBC Singapore, Optum in PlussBank. O tem ali bodo omenjene ekipe sprejete v združenje bodo članice odločale na naslednjem sestanku, ki bo na sporedu 17. februarja 2013.

Ne spreglejte