Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 9. 2021,
7.30

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

Natisni članek

Movistar Miguel Angel Lopez Vuelta Vuelta

Nedelja, 5. 9. 2021, 7.30

2 leti, 7 mesecev

Vuelta

Kolumbijec, ki je zaostajal le za Rogličem in Špancem, se je opravičil za odstop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16
Miguel Angel Lopez | Miguel Angel Lopez (Movistar) se je opravičil, potem ko se je vdal na dirki po Španiji. | Foto Guliverimage

Miguel Angel Lopez (Movistar) se je opravičil, potem ko se je vdal na dirki po Španiji.

Foto: Guliverimage

Kolumbijski kolesar Miguel Angel Lopez (Movistar) se je opravičil, potem ko se je vdal na dirki po Španiji. Sedemindvajsetletni hribolazec je okoli 15 kilometrov pred ciljem predzadnje etape od Sanxenxa do Mos. Castro de Hervilla v jezi sestopil s kolesa in končal nastope na Vuelti, potem ko mu je iz rok spolzelo tretje mesto v skupnem seštevku.

Pred sobotno etapo je bil Kolumbijec v skupnem seštevku le za vodilnim Primožem Rogličem (Jumbo-Visma) in drugouvrščenim moštvenim kolegom, Špancem Enricom Masom.

Okoli 55 km pred ciljem pa je, tako kot še nekateri drugi kolesarji med najboljšo deseterico, zamudil odločilni napad manjše skupine z Avstralcem Jackom Haigom (Bahrain Victorious). Zadnji je na koncu prevzel tretje mesto od Lopeza, ta pa brez prave pomoči ekipe ni mogel nadomestiti zaostanka za skupino, v kateri je bil tudi Roglič.

Nato je pred koncem etape še odstopil in razjezil številne navijače, predvsem pa moštvo, ki je želelo, da dokonča etapo.

"Predvsem bi se rad opravičil moštvenim kolegom. Na dirki nas je ostalo le še pet, med njimi zgolj trije, ki bi lahko opravljali vlogo pomočnikov. Vsi so srčno dirkali za moštvo. Na koncu sem se nehal bojevati v bitki, ki je bila tako rekoč izgubljena. Zdaj bi se rad navijačem, sponzorjem in organizatorjem opravičil za vse, kar se je zgodilo v sobotni etapi," je v soboto pozno zvečer Lopez dejal za spletno stran moštva Movistar.

Kolumbijec je nadalje razložil, da je šlo za brezizhoden položaj in da mu pri lovljenju skupine v ospredju nihče ni želel pomagati. "Noge so utrujene, nihče pa nam v tistem trenutku ni želel pomagati, da bi pokrili manjšo razliko. Dolgo smo potrebovali, da smo se odzvali. Dejavnikov je bilo veliko, na koncu pa me žalosti, da se je Vuelta zame končala na tak način," je še dodal kolesar, ki mu pravijo Superman.

Moštvo ni sporočilo, ali bo Lopez zaradi sobotnega dogajanja kaznovan.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič v šampionskem slogu postal kralj Vuelte!
Primož Roglič
Sportal Roglič ne bi mogel biti bolj zadovoljen
Primož Roglič
Sportal Rogliča napadali in se zaleteli v zid, Francoz poletel do etapne zmage
Ne spreglejte