Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 6. 2023,
8.30

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,78

Natisni članek

Jan Tratnik Max Verstappen Primož Roglič Primož Roglič Jumbo-Visma Jumbo

Sobota, 3. 6. 2023, 8.30

10 mesecev, 3 tedne

Nizozemska veriga supermarketov

Jumbo se umika iz športa, tudi iz Rogličeve ekipe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,78
Jumbo-Visma Giro | Nizozemsko podjetje, ki daje celo ime kolesarski ekipi, se bo umaknilo iz športa. | Foto LaPresse

Nizozemsko podjetje, ki daje celo ime kolesarski ekipi, se bo umaknilo iz športa.

Foto: LaPresse

Nizozemska veriga supermarketov Jumbo, ki je glavni pokrovitelj kolesarske ekipe Jumbo-Visma, katere člana sta slovenska kolesarja Primož Roglič in Jan Tratnik, se bo najpozneje do konca leta 2024 umaknila iz športnega sponzorstva, a obstaja možnost, da se bo to zgodilo že po koncu 2023. "Športno sponzorstvo ne ustreza več profilu podjetja," poudarja novi direktor podjetja Top van Veen, ki je nasledil Fritsa van Eerda, osumljenega goljufije.

Primož Roglič Richard Plugge
Sportal Pri Jumbo-Vismi ne odstopajo, znana rezerva za Tour de France

Jumbo bo prav tako prenehal podpirati drsalno ekipo Jumbo-Visma in dirkača formule 1 Maxa Verstappna, je novi direktor podjetja Ton van Veen povedal za nizozemski časopis AD. Pogodba podjetja s kolesarsko ekipo se izteče konec leta 2024 in jo bo Jumbo spoštovala. Vendar kot je dodal van Veen, se bo Jumbo z veseljem umaknil že prej, če bo ekipo želel prevzeti drug sponzor.

Primož Roglič Giro 2023 | Foto: Reuters/SIPA USA Foto: Reuters/SIPA USA "To sponzorstvo nam je prineslo veliko prepoznavnosti blagovne znamke, vendar smo zdaj osvojili vse, kar se je osvojiti dalo," je dejal direktor. "Letno vložimo več kot 20 milijonov evrov v športna sponzorstva, vendar lahko vsak evro porabim le enkrat. Tega denarja ne moremo vrniti kupcu ali ga vložiti v trajnost ali zdravje."

Van Veen, ki je na mestu generalnega direktorja Jumbo Supermarkets nasledil Fritsa van Eerda, osumljenega goljufije, meni, da športno sponzorstvo ne ustreza več profilu podjetja. Pred tem je podjetje ustavilo tudi vsa sponzorstva v motošportu, potem ko je van Eerdov primer pranja denarja prišel v javnost.

Šef ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge je medtem že dal vedeti, da je v iskanju večjega mednarodnega partnerja, ki bi bil glavni sponzor.

Jumbo je postal glavni sponzor ekipe leta 2019, od takrat pa so njeni kolesarji osvojili vse tri tritedenske dirke. Slovenski zvezdnik Roglič je prejšnji teden slavil na Dirki po Italiji in trikrat na Dirki po Španiji, medtem ko je danski kolesar Jonas Vingegaard slavil na lanski Dirki po Franciji.

Primož Roglič Giro Rim
Sportal "Roglič? Pogovor z njim se konča pri 'dobro jutro'"
Ne spreglejte