Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 3. 2012,
20.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Blaž Jarc

Sreda, 14. 3. 2012, 20.25

8 let

Chicchiju Nokere Koerse, Jarc 26.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijan Francesco Chicchi je zmagovalec 67. enodnevne kolesarske dirke Nokere-Koerse (1.1). Slovenec Blaž Jarc je dirko končal na solidnem 26. mestu.

Na 196 kilometrov dolgi dirki prve kategorije je nastopilo skoraj 200 kolesarjev iz 25 ekip. Med njimi je bilo kar osem ekip s Pro Team licenco. Štart dirke je bil v mestecu Nokere, od koder so kolesarji najprej prekolesarili dobrih 77 kilometrov do Koerseja, kjer je bilo nato na sporedu še osem krogov, katerega dolžina je znašala nekaj manj kot 15 kilometrov. Vsega skupaj so morali kolesarji na dirki opraviti s 14 kratkimi vzponi, od katerih so bili nekateri tlakovani.

Večji del dirke je bila v begu skupina 13 kolesarjev. Kolesarji ekip Rabobank in Colnago-CSF Inox so poskrbeli, da so bili ubežniki ujeti še pred ciljnim šprintom glavnine. Slednjega je zaznamoval padec v glavnini le kilometer do cilja. Vanj je bil vpleten tudi Francoz Arnaud Demare (FDJ-BigMat). Suvereno zmago je slavil Francesco Chicchi, ki je tako dosegel že četrto letošnjo zmago. V cilju je imel 40 metrov prednosti pred drugouvrščenim Krisom Boeckmansom. Tretji je ciljno črto prečkal Nizozemec Boy Van Poppel. Blaž Jarc je dirko končal v času prvouvrščenega. ''Celotna dirka je bila zelo hitra. Teren je bil zelo razgiban, a je manjkal le še veter za večjo selekcijo. Naša naloga je bila, da pripravimo zaključno akcijo za Schulzeja. Nekaj manj kot kilometer do cilja sem ga privlekel povsem v ospredje. V pomoč mu je ostal še Seubert in Schulze je uspel izvleči 4. mesto. Na naslednji dirki bi radi dosegli uvrstitev na zmagovalni oder. Sam se vsako dirko boljše počutim in želim čim boljše opraviti nalogo, ki mi je zaupana. Danes je bila pomembna uvrstitev Schulzeja. Šefi so bili zadovoljni, posledično pa tudi jaz,'' je po dirki za Sportal povedal Jarc.

Podobna zasedba ekip in kolesarjev bo v petek tudi na dirki Handzame Classic (1.1) na kateri bo nastopil tudi Blaž Jarc.

Ne spreglejte