Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2008,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 20. 2. 2008, 8.55

8 let

Boonen pokazal zobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šprint 2. etape 3. kolesarske dirke Po Kaliforniji (2.HC) je dobil Belgijec Tom Boonen. Novi nosilec zlate majice vodilnega je Američan Tyler Frrar.

Etapo s ciljem v Sacramentu je zaznamovalo slabo vreme. Večino etape je rahlo deževalo, kar je ob le sedmih stopinjah Celzija najslabša kombinacija za kolesarsko dirko. Večji del etape je bil v begu Scott Nydam, vendar je bil njegov poskus že vnaprej obsojen na neuspeh.

V Sacramentu so morali kolesarji prevoziti tri kroge po 3,6 kilometra, kar ni bila lahka naloga glede na mokro cestišče in veliko število ovinkov. V zadnjem kilometru so bili na čelu kolesarji ekipe High Road, ki so pripravljali ciljni šprint za Geralda Cioleka. Vendar je Mark Cavendish, zadnji mož v vlaku High Roada 400 metrov, do cilja ostal sam v ospredju. Ciolek je nalašč naredil luknjo in preden so kolesarji reagirali na njegovo potezo, je imel Cavendish že 30 metrov prednosti.

Zato je Tom Boonen takoj pričel s šprintom in uspel Cavendisha ujeti tik pred ciljem. To je že njegova peta letošnja zmaga. Dobro je prvi šprint po treh letih uspel skoraj 41 letnemu Mariu Cipolliniju, ki je zasedel 3. mesto. Tyler Farrar je po zaslugi bonifikacij na letečih ciljih slekel zlato majico z ramen Fabiana Cancellare. Slovenec Jani Brajkovič je etapo končal v glavnini. Danes bomo videli, ali sta dež in mraz pustila posledice na kolesarju Astane, saj bo na sporedu prva gorska etapa.

Kolesarje čaka 152 kilometrov dolga etapa s tremi zahtevnimi klanci. Cilj etape bo v San Joseju.


Rezultati 2. etape, Santa Rosa-Sacramento, 187,2 km: 1. Tom Boonen (Bel) Quick.Step 5;09:35 2. Heinrich Haussler (Nem) Gerolsteiner 3. Mario Cipollini (Ita) Rock Racing 4. Mark Cavendish (VB) High Road 5. Juan Jose Haedo (Arg) Team CSC 6. Tyler Farrar (ZDA) Slipstream Chipotle 7. Dominique Rollin (Kan) Toyota-United Pro Cycling Team 8. Danilo Wyss (Švi) BMC Racing Team 9. Gerald Ciolek (Nem) High Road 10. Oscar Freire (Špa) Rabobank … 61. Janez Brajkovič (Slo) Astana vsi isti čas

Ne spreglejte