Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 12. 2012,
13.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Jarc

Ponedeljek, 24. 12. 2012, 13.53

8 let

Blaž Jarc Zali polepšal božič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na dobrodelnem pohodu "Za Zalo z Blažem Jarcem" so pohodniki s prostovoljnimi prispevki zbirali denar za terapijo, ki bo Zali pomagala pri zdravljenju cerebralne paralize.

Kolesar ekipe NetApp Blaž Jarc pohodniki so se v nedeljo v Mirni Peči zbrali na dobrodelnem pohodu za sedemletno deklico Zalo Hrastar. Zala ima namreč cerebralno paralizo. Stanje, zaradi katerega so močno omejene njene gibalne sposobnosti. Veliko večino svojega življenja preživi na invalidskem vozičku. Z lanskim letom je v Slovenijo iz Amerike prišla nova oblika terapije za zdravljenje otrok s cerebralno paralizo. Imenuje se suittherapy. To tehniko so sprva uporabljali na astronavtih. Zaradi daljšega obdobja preživetega v breztežnostnem prostoru se jim je začela pojavljati atrofija mišic in osteoporoza. Suittherapy velja za najbolj učinkovito metodo pri zdravljenju otrok s cerebralno paralizo. Prednosti terapije je zelo veliko: poleg povečanja mišične moči, gibljivosti in izboljšanje mišičnega tonusa nasploh, se učinki terapije hitro kažejo na področju ravnotežja, koordinacije, govora, senzorike.

Pohodniki, zbralo se jih je okoli 400, so s prostovoljnimi prispevki in srečelovom zbrali okoli 5.000 evrov. Ravno tako so se prispevki zbirali preko nakazil, kjer se je nabralo že okoli 3.000 evrov. Največji donator je podjetje Strešniki Golob z 1.700 evri, župan Občine Mirna Peč Andrej Kastelic pa je kril strošek malice in pijače udeležencev pohoda na domu na Frati. Na pohodu se je licitirala tudi kolesarska majica s podpisi vseh tekmovalcev ekipe NetApp, ki jo je domov odnesel Vladimir Bahč ml.

Pobudnik in organizator pohoda Blaž Jarc z družino in KK Adria Mobil, so deklico Zalo obdarili še z darili, ki bodo simpatični deklici še polepšali božične praznike.

Ne spreglejte