Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 5. 2011,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kopitar Latvija slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 6. 5. 2011, 11.27

8 let

Zdravljico je vedno lepo slišati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pa smo jo le dočakali. Prvo Zdravljico na SP na Slovaškem namreč. Slovenija je v četrtem poizkusu med elito le uspela spraviti na kolena Latvijo, izbranci Matjaža Kopitarja so zmagali s 5:2.

Za slovensko izbrano vrsto so štiri naporne preizkušnje, v predtekmovalni skupini je bila trikrat blizu uspeha, a ji na koncu ni uspelo, v skupini za obstanek pa je le prišla do prve zmage na prvenstvu. Padla pa je kar Latvija, ki je na dosedanjih štirih obračunih svetovnega prvenstva (enkrat v skupini C in trikrat med elito), vedno premagala Slovence.

Navijači Slovenije, ki jih je bilo tokrat doslej najmanj v dvorani, so tako po 60 minutah prišli do Zdravljice. ''Zmeraj jo je lepo slišati. Zdaj veste, zakaj sem vam govoril, da ni vedno dovolj, če dobro igraš. Najbolj pomembno je zmagati tekmo in to se je danes zgodilo. Prevladal je ekipni duh. V prvi tretjini smo bili nekoliko nervozni, kar je pa normalno, saj Latvije še nikoli nismo premagali, z vzhodnoevropskimi državami imamo vedno težave. Dejstvo je, in tega sem zaupal tudi igralcem na jutranjem razdrsavanju, da nisem bil povsem prepričan, s kom bi raje igral, Dansko ali Latvijo. Prva je namreč bližje hokeju, ki ga igra Nemčija, se pravi, disciplinirano in trdo. Pri Latviji se je poznala utrujenost, prav tako pa niso tako trdni, kot so tehnično dobri. Izkoristili smo našo prednost in končno prišli do zmage proti Latviji,'' je po pomembni zmagi dejal slovenski selektor.

''Najlažje je kritizirati''

Razveseljivo pa je predvsem dejstvo, da se je proti Latviji končno odprlo tudi prvi napadalni trojki, ki je dokazala, kako pomemben del ekipe je. V prvem delu namreč brata Rodman in Tomaž Razingar niso uspeli zadeti v polno, proti Latviji pa se je dvakrat med strelce vpisal kapetan izbrane vrste.

''Najlažje je kritizirati, jaz pa niti v enem trenutku nisem dvomil v te fante. Vsi vemo, česa so sposobni. Sam sem jim zjutraj na dan tekme dejal, da me nič ne moti, če ne dajo nobenega gola, le da ekipa zmaguje. Podredili so se ekipi, proti Latviji pa tudi prevzeli odgovornost in dokazali kakšni igralci so,'' je o napadalni trojki delal 45-letni selektor.

Po mnenju Kopitarja Belorusi boljši od Latvije

A to je le prvi korak h končnemu cilju, na poti katerega sta še Avstrija in Belorusija, na prvi tekmi so bili drugi s 7:2 boljši od naših severnih sosedov, o obeh tekmecih pa Kopitar pravi: ''Visoka zmaga Belorusije proti Avstriji me ne preseneča, saj sem mnenja, da je boljša ekipa kot Latvija. Zakaj se jim ni uspelo prebiti v glavni del, ne vem, ampak to se v hokeju dogaja. Slabši lahko preseneti boljšega. Pred nami je prost dan, moramo se maksimalno dobro pripraviti na sobotno in nedeljsko tekmo.''

Ne spreglejte