Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 7. 2011,
21.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Varl Klemen Mohorič

Torek, 19. 7. 2011, 21.29

8 let

Za ''železarje'' konec počitnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ponedeljek zjutraj so hokejisti Acronija Jesenic začeli s kondicijskimi pripravami na novo sezono, vendar so se potili le slovenski igralci. Tuji bodo namreč na Gorenjsko prispeli do prvega avgusta.

Po koncu sezone je v Podmežakli v domači garderobi prišlo do kar nekaj rokad. Klub je zapustila trojica Rok Tičar, Žiga Jeglič in Robert Sabolič, ki je v zadnji sezoni navduševala navijače, do prevetritve pa je prišlo tudi med tujimi hokejisti, ostala sta namreč le vratar Michal Fikrt in Doug Nolan, medtem ko je sedem novih. Vendar pa slednji prvi dan priprav niso bili še prisotni, vodstvo jih namreč pričakuje do prvega avgusta, ko se bodo slovenski državni prvaki preselili na ledeno ploskev.

''Radi bi čim prej začeli s treningi na ledu. Obljubljeno nam je, da bo ledena ploskev pripravljena prvega avgusta. Takrat bomo začeli pospešene priprave na sezono, vsak dan dva treninga na ledu in en trening v telovadnici. Hitro se bližajo prve tekme. Zaenkrat so na treningih prisotni domači igralci, tujce pričakujemo še pred pripravljalnimi tekmami,'' je za klubsko spletno stran po prvem dnevu priprav dejal pomočnik trenerja Dejan Varl, nato pa nadaljeval: ''Začeli smo z drugim delom priprav. Najprej smo opravili teste, s katerimi smo preverili, kako aktivni so bili fantje med aktivnim dopustom. Po koncu junijskih priprav so namreč dobili vsak svoj program in naloge.''

Usmerjeni v delo z mladimi

''Železarji'' bodo imeli tudi v novi sezoni mlad kader, predvsem kar se tiče domačih igralcev. Na pripravah je v tem trenutku najstarejši 31-letni Tomo Hafner, ki pa za novo sezono še nima podpisane pogodbe, s 27-leti pa mu sledita Marjan Manfreda, ki je pogodbo podaljšal pred kratkim in Andrej Tavželj. Med najmlajšimi so Peter Bizalj, Anže Kuralt, Urban Sodja in Aleksander Magovac, vrstnik slednjih pa bo tudi branilec Thomas Ward-Cardinal, ki šteje 19 let. In usmeritev v mlade domače moči bo, kot kaže, prioriteta tudi v prihodnje, že za letos je namreč vodstvo načrtovalo pripravljalni tabor pred sezono, do katerega pa nato ni prišlo: ''Načrtovali smo preizkusni kamp za mlade igralce, ki bo odpadel zaradi tehničnih težav. Ledu ni bilo mogoče pripraviti do sredine julija. Poiskati želimo talente tudi v drugih slovenskih krajih. Tako bomo skušali kamp organizirati prihodnje leto. Usmerjeni smo v delo z mladimi igralci in mislim, da je to edina prava pot.''

Za vratarje bo skrbel Mohorič

Do rokad pa ni prišlo le v igralskem kadru, temveč tudi v strokovnem. Dareta Prusnika, ki je bil zadolžen predvsem za fizično pripravo, je nadomestil Klemen Mohorič, ki bo skrbel za vratarje. '' ''Klemen Mohorič je prevzel delo z vratarji. Na tem področju smo bili zelo šibki, zato smo se temu primerno okrepili. To je le pozitivno, saj je pomembno, da je trenerski kader čim širši. Na ta način se lahko dopolnjujemo, kar je izredno dobrodošlo,'' je komentiral o prihodu novega sodelavca pomočnik trenerja.

Brus podaljšal za dve leti

Novo dveletno pogodbo pa je s klubom podpisal napadalec Miha Brus, ki je svojo športno pot začel na Jesenicah. Napadalec, ki šteje 24 let, je v zadnji sezoni v EBEL odigral 54 tekem in zbral pet točk, točkovno pa je bil najuspešnejši v omenjeni ligi v sezoni 2009/10, ko je na 52 tekmah v statistiko vpisal enajst točk.

''Sredine, v kateri se počutim odlično, nikakor nočem zamenjati. Zakaj le? Moštvo bo v tej sezoni zagotovo konkurenčno, tudi konkurenca za igralna mesta bo zelo huda, zato bo potrebno pokazati vse svoje znanje, trdega dela se ne branim. Vsi vemo, da nas čakajo zahtevne naloge, toda z voljo, trdim delom, nepopustljivostjo, predvsem pa s častjo braniti rdeči dres, se lahko nadoknadi marsikaj. Nove sezone se vsi skupaj veselimo in upam, da nam bo uspelo doseči vse zadane cilje,'' je Brus dejal po podaljšanju pogodbe.

Ne spreglejte