Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 3. 2010,
10.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 25. 3. 2010, 10.38

8 let, 3 mesece

V Nemčiji bo Kanado vodil MacTavish

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Generalni direktor kanadske izbrane vrste Mark Messier je sporočil, da bo na letošnjem elitnem svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu na klopi Kanade sedel Craig MacTavish.

Branilci olimpijskega naslova in svetovni podprvaki iz Kanade bodo na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, ki bo na sporedu med 7. in 23. majem, nastopili pod vodstvom Craiga MacTavisha, kateremu bodo na klopi pomagali še Doug Risebrough, Michael Goulet in Doug Messier.

Za 51-letnega Kanadčana pa ne bo prvič, da bo nastopil v vlogi glavnega stratega Javorjevih listov. Slednje je letos vodil že na Spenglerjevem pokalu. Trikrat je opravljal vlogo pomočnika trenerja. Kot klubski trener je med letoma 2000 in 2009 vodil Edmonton Oilers, s katerimi je leta 2006 klonil šele v finalu Stanleyjevega pokala. Za sabo ima tudi bogato igralsko kariero, saj je odigral v ligi NHL več kot 1.000 tekem in se štirikrat veselil naslova prvaka. Leta 1994 ga je osvojil skupaj z Messierjem, ki ima o nekdanjem soigralcu izredno pozitivno mnenje: "S Craigom sem imel čast, da sem osvojil naslov prvaka lige NHL in ga izjemno spoštujem in imam zaupanje v njegove trenerske sposobnosti. Zato sem prepričan, da bo Kanado uspešno vodil na svetovnem prvenstvu v Nemčiji."

Ne spreglejte