Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 5. 2018,
11.11

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

SP v hokeju 2018 Rusija Ilija Vorobjov Oleg Znarok

Sreda, 2. 5. 2018, 11.11

5 let, 11 mesecev

Kdo bo zastopal barve Rusije na SP na Danskem (4.–20. maj)

Rusi razkrili orožja za napad na svetovni vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
ruska hokejska reprezentanca Rusija Kanada hokej | Foto Reuters

Foto: Reuters

Köbenhavn in Herning na Danskem bosta od petka gostila hokejsko smetano. Tam bo med 4. in 20. majem potekalo svetovno prvenstvo elitne divizije. Rusi so v torek razkrili, s katerimi močmi bodo napadli svetovni prestol, na katerem so zadnjič stali leta 2014 v Minsku. 

Le še nekaj ur nas loči od svetovnega prvenstva elitne skupine 16 reprezentanc sveta. Gostiteljica je Danska, ki bo reprezentančno elito gostila v dveh mestih. V prestolnici Köbenhavn bodo igrali olimpijski prvaki Rusi, svetovni prvaki Švedi, Čehi, Švicarji, Belorusi, Slovaki, Francozi in Avstrijci, v Herningu pa se bodo gostitelji družili s Kanadčani, Finci, Američani, Nemci, Norvežani, Latvijci in Južnimi Korejci.

Iz vsake skupine bodo v četrtfinale napredovale po štiri reprezentance, v divizijo I, skupino A, v kateri bo prihodnje leto igrala tudi Slovenija, bosta nazadovali dve najslabši izbrani vrsti. Slovaki kot gostitelji prvenstva elite prihodnje leto ne morejo izpasti.

Z novim selektorjem

Nekaj reprezentanc je že objavilo sezname igralcev, ki se bodo borili v Hamletovi deželi. To so v torek naredili tudi Rusi, ki so aprila mesto trenerja začasno predali v zadnjem času trenerju Metalurga iz Magnitogorska Iliji Vorobjovu, medtem ko bo Oleg Znarok, ki je v zadnjih letih ob ruskih uspehih sedel na selektorskem mestu, na Danskem le svetovalec ekipe.

Pavel Dacjuk bo po olimpijskih igrah kapetan tudi na svetovnem prvenstvu. | Foto: Reuters Pavel Dacjuk bo po olimpijskih igrah kapetan tudi na svetovnem prvenstvu. Foto: Reuters

V nasprotju z olimpijskimi igrami, ko jim v Pjongčangu do zlata niso smeli pomagati NHL-ovci, bodo tokrat računali na vsaj šest NHL-ovcev (Nikito Zaiceva, Jevgenija Dadonova, Maksima Mamina, Artjoma Anisimova, Pavla Bučneviča, Nikito Šošnikova), kakšen bi se lahko pridružil tudi naknadno. Prav tako ima svoje predstavnike več KHL-ovcev kot na olimpijskih igrah, ko so večinoma prihajali iz SKA Sankt Peterburga in CSKA Moskve, peščica pa je še iz Metallurga Magnitogorska. Tokrat bodo imeli predstavnike, sicer v manjšini, tudi Avangard Omsk, Amur Habarovsk, Avtomobilist Jekaterinburg. Zanimivo je, da Vorobjov ni vpoklical nikogar iz vrst aktualnega prvaka AK Bars Kazan.

Ruse, ki so lani končali na tretjem mestu, bo kot kapetan vodil 39-letni Pavel Dacjuk. Prvenstvo bodo odprli v petek proti Franciji.

Seznam ruske reprezentance za SP

Vratarji: Vasilij Košečkin (Metallurg Magnitogorsk), Ilja Sorokin (CSKA Moskva), Igor Šestorkin (SKA Sankt Peterburg)

Branilci: Nikita Nesterov, Bogdan Kiselevič (oba CSKA Moskva), Nikita Zaitsev (Toronto Maple Leafs/NHL), Vladislav Gavrikov, Dinar Khafizullin, Jegor Jakovljev (vsi SKA Sankt Peterburg), Aleksej Bereglazov (Metallurg Magnitogorsk), Nikita Trjamkin (Avtomobilist Jekaterinburg)

Napadalci: Pavel Dacjuk, Nikita Gusev, Alexander Barabanov, Ilja Kablukov (vsi SKA Sankt Peterburg), Kirill Kaprizov, Michail Grigorenko, Sergei Andronov, Maxim Šalunov (vsi CSKA Moskva), Jevgenij Dadonov, Maxim Mamin (oba Florida Panthers/NHL), Artjom Anisimov (Chicago Blackhawks/NHL), Pavel Bučnevič (New York Rangers/NHL), Nikita Šošnikov (St. Louis Blues/NHL), Alexej Byvaltsev (Amur Habarovsk), Ilja Mikhejev (Avangard Omsk)

 

Tičar nič več za SIbir

Kje bo kariero nadaljeval Rok Tičar? | Foto: Vid Ponikvar Kje bo kariero nadaljeval Rok Tičar? Foto: Vid Ponikvar

Slovenski hokejski napadalec Rok Tičar, ki je zadnji del lanske sezone preživel pri Sibiru iz Novosibriska, v prihodnje ne bo več igral za ta ruski klub. Sibir je na uradni strani zapisal, da z vsaj 13 hokejisti ne bodo podaljšali sodelovanja, ekipa bo namreč precej spremenjena, med drugim so odšli tudi češki vratar Aleksander Salak, finski in švedski napadalec Jonas Enlund in Alexander Bergström …

 

Ne spreglejte