Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2013,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tomaž Razingar

Sreda, 21. 8. 2013, 11.12

8 let

''Rdeči dres je vedno lepo obleči''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Že drugo sezono zapored bo slovenski reprezentančni kapetan Tomaž Razingar sezono začel v Sloveniji. Lani pri HD Mladi Jesenice, letos pri ekipi Team Jesenice. Oktobra načrtuje selitev v tujino.

"Vedno je lepo dati nase rdeči dres," je po predstavitvi dresov ekipe Team Jesenice z nasmehom na obrazu dejal Tomaž Razingar, nato pa nadaljeval: "Na Jesenicah je bilo vedno lepo igrati, vendar enako tudi proti njim. Z leti namreč na to začneš gledati nekoliko drugače. Obstaja pa ogromna želja, da se ta tradicija na Jesenicah nadaljuje. Hokej mi je ogromno dal, zato je prav, da vsi, ki delamo v hokeju, temu športu nekaj vrnemo."

Kapetan slovenske članske izbrane vrste bo že drugo leto zapored sezono začel na Jesenicah, lani je namreč za štiri tekme državnega prvenstva priskočil na pomoč HD Mladi Jesenice, nato pa se sredi januarja odpravil v nemško drugo ligo. Letos bo pomagal ekipi Team Jesenice, vendar pa zaradi februarskih olimpijskih iger načrtuje veliko hitrejši odhod v tujino.

"Dogovarjamo se, vendar pa dokler stvari ne bodo na papirju in podpisane, do takrat je brez smisla karkoli govoriti. V štartu bom na Jesenicah, kjer bom pomagal ekipi na nekaj tekmah, potem pa si bom poskušal čim prej najti močnejšo ligo, da bom za olimpijske igre, ki predstavljajo veliko motivacijo, maksimalno pripravljen. Računam, da bom ostal na Jesenicah tam nekje do srede oktobra," pravi 34-letni napadalec, ki je lep del svoje kariere preigral zunaj Slovenije. Preizkusil se je v ZDA, Kanadi, na Češkem, v Avstriji, Italiji in nazadnje Nemčiji.

HZS ponuja nov začetek

Pri projektu, ki ga bo vodila Hokejska zveza Slovenije, ima prste vmes tudi sam. Direktorja HZS Dejana Kontreca je poklical kar sam in mu predstavil idejo, ki bi ohranila članski hokej na Jesenicah. "V preteklosti je veliko stvari šlo v napačno smer. Vloženo je bilo ogromno denarja, ki pa je odšel v napačno smer. Hokejska zveza Slovenije s tem projektom ponuja priložnost za nov začetek. Da se stvari umirijo in se vse začne znova. To je tudi priložnost za sponzorje, ki so že vlagali v jeseniški hokej, da končno dobijo primerno reklamo in ne kot v preteklosti. Hkrati pa je to priložnost, da se znova vrnejo ljudje, ki so že delali v dobro jeseniškega hokeja. Tisti, ki pa so delali v škodo, pa si želim, da ostanejo čim dlje od te prelepe dvorane," razmišlja Raza, ki pa na vprašanje, ali se po koncu igralske kariere vidi v vlogi hokejskega funkcionarja na Jesenicah, odgovarja z besedami: "V tem trenutku ne. Trenutno je moj projekt še vedno igranje hokeja. Ob slednjem imam še druge zadeve. Bomo pa videli, kako se bodo stvari odvijale v prihodnje. Si pa želimo fantje, ki smo na Jesenicah igrali, da se stvari vrnejo na pravi tir. Ni pomembno, kdo bo vodja, le da bodo stvari potekale, kot morajo."

Ekipa Team Jesenice, ki za sabo nima veliko treningov na ledu, bo od četrtka do sobote sodelovala na pripravljalnem turnirju na Bledu. Na tem pa Razingar ne bo nastopil, saj bodo priložnost dobili nekateri mlajši igralci. Sam pravi, da bo prvič zaigral šele po turnirju. Kar škoda, saj bodo tribune blejske dvorane v soboto brez dvoma polne. Na sporedu bo namreč večni derbi proti Olimpiji. Morda tudi edini v sezoni. Hkrati bi si tudi mlajši igralci nedvomno želeli imeti na ledu ob sebi igralca takšnega kova, kot je Razingar. Sicer pa slednji o svojih soigralcih pravi: "Sem nekoliko starejši, tako da bi bilo dobro, da si mlajši igralci dajo na čelado nalepke z imeni, da bom vedel, kdo je kdo (smeh). Gre za fante, ki imajo zdaj veliko priložnost, da zaigrajo za člansko ekipo. V tem primeru ne bo zaigral le kak posameznik iz svoje generacije za člane, temveč jih bo kar nekaj. V ekipi je kar nekaj fantov, ki so že zaigrali v članski kategoriji ali pa so se celo preizkusili v tujini. Zato tudi trenerju ne bo lahko, saj je veliko igralcev, konkurenca je huda, hkrati pa bodo imeli hokejisti možnost zapustiti klub, če bodo dobili primernejšo ponudbo. Ogrodje starejših igralcev je vedno dobrodošlo."

Ne spreglejte