Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2013,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga INL

Sobota, 5. 10. 2013, 10.12

8 let

Premiera Jeseničanov, dvojni domači program Triglava in Bleda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvorana Podmežakla bo končno dočakala tudi hokejsko premiero. Ekipa Team Jesenice se bo v soboto predstavila proti Gardeni. Dvojni domači program za Triglav. Ta konec tedna brez slovenskega obračuna.

Železarji ligi INL niso začeli po pričakovanjih, na obeh srečanjih so namreč izgubili, pa čeprav se je proti Meranu izkazal Tomaž Razingar, ki je zabil kar tri zadetke. V soboto jih čaka nova preizkušnja, prva pred domačimi navijači. Obračun bo še toliko bolj zanimiv, saj bodo Jeseničani prvič zaigrali v prenovljeni dvorani Podmežakla, ki sedaj nudi več ugodja. Nasproti jim bo stala italijanska Gardena, ki je na dveh tekmah dvakrat izgubila, a ima vseeno na računu dve točki, saj je enkrat klonila v podaljšku, drugič pa po izvajanju kazenskih strelov. ''Podmežakla je tista prava. Manj imamo težav s selitvami iz ene v drugo garderobo, ni voženj v neke druge dvorane. Čeprav je treba poudariti, da so na Bledu dobro skrbeli za nas, pa je domača dvorana vseeno domača. To smo takoj občutili in delujemo bolj sproščeno. Vse je veliko lažje. Precej lažje se pripravimo že na sam trening, ne izgubljamo časa s prevozi, termini treningov so stalno ob istem času in vse teče v ustaljenem ritmu. Vse je na svojem mestu in posvečamo se lahko le še delu. Zato sedaj dvigujemo svojo formo. Upam, da nam jo uspe dvigniti čim preje in da nam se delo obrestuje že na tekmi proti Gardeni. Prepričan sem, da bomo odigrali bolje, kot na prvih dveh tekmah in da doma posežemo tudi po prvi zmagi,'' je dejal napadalec Miha Brus. V nedeljo bodo izbranci Gorazda Reklja znova gostovali, odhajajo v Zell am See.

Slovenskega obračuna ta vikend ne bo na sporedu, bo pa tako v soboto kot nedeljo kranjski Triglav imel tekmo doma. Doslej je na treh obračunih dvakrat zmagal in enkrat izgubil. Najprej v Kranj prihaja Zell am See, ki je začel slabše od pričakovanj, nato pa še Lustenau. ''Tekmeca, ki nas čakata ta konec tedna, smo za razliko od večine preostalih moštev, spoznali že v prejšnji sezoni. Ne glede na razlike med moštvoma, lahko rečemo, da sta obe kvalitetni. Pot do uspeha je v discipliniranosti in sistemu, ki ga gojimo, prostora za napake pa ni veliko, saj sta tekmeca izkušena in lahko to hitro kaznujeta. Pričakujem veliko borbenosti ter energije na ledu in si želim dobrega vzdušja in čim višjega obiska na tribuni,'' pred obračunoma za uradno stran kluba pravi napadalec Jan Berčič.

Enako število točk kot Kranjčani imajo tudi hokejisti Playboy Slavije. Ti v soboto gostijo Lustenau, v nedeljo pa jih čaka zahtevno gostovanje. Odhajajo namreč v Eppan, ki zaseda prvo mesto na lestvici in je še neporažen. Celjani so vse tri dosedanje tekme odigrali pred domačimi navijači in enkrat tudi zmagali. V soboto jih čaka prvo gostovanje, odhajajo k aktualnim prvakom iz Bregenzerwalda. Mariborčani so še vedno brez osvojene točke, pred sabo pa imajo zahtevni gostovanji in težko je verjetni, da se bodo iz Avstrije vrnili s kakšno točko. V soboto jih najprej čaka Feldkirch, v nedeljo pa še Bregenzerwald. Nič kaj lažje delo ne bodo imeli v soboto Blejci, ki bodo pred domačimi navijači prekrižali palice z vodilnimi Pirati. Dan zatem jih čaka še ena italijanska ekipa, in sicer Gardena.

Ne spreglejte