Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 11. 2014,
22.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija KAC Celovec liga EBEL Tivoli hokej

Petek, 28. 11. 2014, 22.07

7 let, 12 mesecev

Po dolgem času oživela tudi dvorana Tivoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti HDD Olimpije so v tekmi 22. kroga lige Ebel po podaljšku premagali celovški KAC s 3:2 (1:0, 0:2, 1:0; 1:0).

Po dolgem premoru domačih tekem je tokrat le oživela tudi dvorana Tivoli. Z zadnjih štirih tekem na tujem so zmaji prinesli štiri točke, ljubljanska tekma zmajskih moštev z obeh strani Karavank pa je na koncu prinesla več zadovoljstva zeleno-belim, ki so zmago dočakali šele po podaljšku.

Igra z igralcem več je bila dolgo ena od najbolj šibkih točk ljubljanske ekipe. Na zadnjih dvobojih so zmaji le začeli dosegati gole tudi v "power-playu", proti Celovčanom pa so imeli že v prvem delu trikrat priložnost za vajo v tem elementu igre. Drugo kazen so Ljubljančani tudi izkoristili. Močan strel Davida Planka z modre črte je vratar gostov Pekka Toukkola sicer ujel, toda ne dovolj, da bi ga tudi ustavil, kar je izkoristil Hunter Bishop ter plošček zbezal v gol.

A gostje so hitro vrnili z enako mero. Ob prvi ljubljanski izključitvi v drugi tretjini so domači zdržali minuto in 59 sekund, na koncu pa je po strelu od daleč in gneči pred vrati plošček le končal za hrbtom Andyja Chioda.

Za gostitelje se je tako spet začel trd boj za novo vodstvo, po začetnem pritisku gostov pa se je igra preselila pred gol Tuokkole. Najprej je imel dve priložnosti Marvin Degon, potem pa dve Tom Zanoški, ki je bil v 30. minuti povsem sam pred golom, a ni zadel ploščka.

Celovec je ob koncu te tretjine spet močneje pritisnil, sad takšne igre pa je bil drugi zadetek, spet pa so ga gostje dosegli ob številčni prednosti.

V zadnji tretjini so domači pokazali veliko željo po vsaj izenačujočem zadetku, vendar dolgo ni šlo. Ne ob igralcu več ne ob izenačenih močeh, ko sta bila nevarna Zanoški in Anže Ropret.

Ko je že kazalo, da bo ostala neizkoriščena še tretja številčna prednost v tej tretjini, pa se je v 53. minuti izkazal kapetan Aleš Mušič z izenačujočim zadetkom. Zadnje minute so bile nato zelo razgibane, tudi s silovitim pritiskom gostov, končalo pa se je z neodločenim izidom.

Eno točko so domači tako imeli, drugo pa so dobili po 42 sekundah podaljška, ko so - še tretjič na tekmi - zadeli z igralcem več. Sodnik je sicer z ogledom posnetka podaljšal napetost v dvorani, a si je nazadnje Tivoli oddahnil: gol je bil priznan, zmaga pa je ostala doma.

Tudi nadaljevanje sezone bo za hokejiste iz Tivolija koroško obarvano, saj bodo v nedeljo gostovali v Beljaku.

Ne spreglejte