Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jan Muršak

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 13.22

8 let

Pesničan bo soigralec Radulova, seli se v CSKA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po Jakubu Petružaleku je Amur Habarovsk zapustil še Jan Muršak. Pesničan bo kariero nadaljeval v moskovskemu CSKA-ju, s katerim je podpisal pogodbo do konca sezone 2014/2015.

Moštvo Amur iz Habarovska, ki se ukvarja tako s finančnimi kot rezultatskimi težavami, sta zapustila najučinkovitejša člana Jan Muršak in Jakub Petružalek. Hokejista sta že pred časom hotela oditi, a jima je liga odhod takrat preprečila. Nihče pa tokrat ni preprečil slovesa 25-letnega Slovenca, ki je predzadnjemu moštvu vzhodne konference pomahal v slovo. Kot so zapisali na uradni spletni strani lige KHL, se bo Muršak pridružil moskovskemu CSKA, ki zaseda peto mesto zahodne konference in bo, za razliko od Amurja, videl končnico. Naš napadalec je z ekipo, ki trenutno nastopa na Spenglerjevem pokalu v Davosu, podpisal pogodbo do konca sezone 2014/2015. V prihodnje bo tako del "zvezdniške" zasedbe, v kateri npr. igrajo "brezzobi" Aleksander Radulov, Nikolaj Prokhorkin, Aleksej Morozov, Denis Denisov … V klubu, ki je v prvenstvu, takrat še v prvenstvu Sovjetske zveze, zadnjič slavil daljnega leta 1989, letos prvič v zgodovini stavijo na severnoameriškega trenerja Johna Torchettija. Lahko 49-letni Američan popelje najtrofejnejši ruski klub do 33 naslova prvakov? Lani jih je v konferenčnem polfinalu s 4:1 v zmagah izločil poznejši prvak Dinamo iz Moskve.

Muršak je za Amur odigral 36 tekem, vpisal 12 zadetkov in devet podaj, z 21 točkami je bil najučinkovitejši oklepnik zdaj že nekdanjega moštva.

Petružalek v Kazan

Amur je zapustil tudi Čeh Jakub Petružalek, ki bo okrepil vodilno ekipo vzhoda Ak Bars Kazan, s katero bo lahko spet naskakoval Gagarinov pokal, ki ga je lani osvojil z moskovskim Dinamom. Osemindvajsetletnik, ki se je k Amurju preselil pred sezono 2011/2012, je tudi v prvem delu lanske sezone igral za Amur, nato pa januarja odšel v Moskvo in postal prvak. "Zahvaljujem se vsem zaposlenim v klubu in vsem, ki so s klubom povezani na kakršenkoli način, za tri čudovita leta. A hokej je posel, v katerem nikoli ne veš, kaj ti bo prinesel jutrišnji dan. Imeli smo vzpone in padce, a navijači so nam vedno stali ob strani, zato zahvale tudi njim. Odhajam v klub, kjer bom imel možnost poseči po Gagarinovem pokalu," je ob slovesu dejal Petružalek, ki je v ligi KHL za Amur odigral 137 tekem, vknjižil rekordnih 50 zadetkov in 54 podaj.

Ne spreglejte