Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 12. 2015,
12.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Olivier Roy Fabian Dahlem HDD Olimpija liga EBEL Bolzano

Torek, 22. 12. 2015, 12.34

8 let

Olivier Roy: Ne gre za ekipo, gre za osebne stvari

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpija po nedeljskem 11. zaporednem porazu ob 19.15 pričakuje Bolzano. Na obračun je pripravljen tudi vratar Olivier Roy, ki je torkovo tekmo izpustil, ker je, kot pravi, potreboval čas zase.

Olimpija je bila v nedeljo (poraz z Znojmom s 3:4) rezultatsko blizu, a spet tako daleč od prekinitve negativnega niza. Ta traja že vse od 20. novembra, ko je po domači zmagi nad Bolzanom osvojila zadnjo točko v ligi EBEL. Po srečanju z visokoletečimi Čehi je pred novinarje stopil čuvaj mreže Olivier Roy, ki ni želel na dolgo in široko razpredati o torkovem pripetljaju, ko ga ni bilo v golu Ljubljančanov. Olimpija je vzroke za njegovo odsotnost sprva iskala v slabem počutju, poškodbi in samovolji vratarja, ki naj bi poklical pred tekmo in rekel, da ne bo branil.

"Potreboval sem čas zase"

"Ne gre za ekipo, ne gre za fante, s katerimi se razumem odlično, gre bolj za osebne stvari. Potreboval sem nekaj časa zase, to je vse, kar lahko rečem," je bil kratek 24-letnik in ob omembi disciplinske komisije dodal: "Povedali so mi za disciplinsko komisijo. Razumem protokol, a potreboval sem čas zase in to sem jim povedal." Osameli kanadski jezdec v Olimpijini slačilnici prav tako ni želel razglabljati o morebitnem odhodu in ponudbah drugih klubov, je pa večkrat ponovil, da ima rad svojo ekipo in da se s fanti razume dobro. Po njegovih besedah je dober tudi odnos med njim in trenerjem Fabianom Dahlmom, ki ga je Roy primerjal z odnosom očeta in sina.

Ko smo po obračunu z Znojmom srečali še "očeta", nas je zanimalo, zakaj je v torek dejal, da je Roy poškodovan, če pa naj bi vratar sporočil, da potrebuje nekaj premora. "Spet želite veliko zgodbo, a bi bilo bolje, če bi to pustili za nami. Morda je prišlo do slabe notranje komunikacije. Morda je bila tu moja napaka ali pa od koga drugega," je nejevoljno odvrnil Dahlem in nadaljeval: "Mislim, da bi to, kar se je dogajalo v torek, moralo ostati med nami. To je preteklost. Morali bi se osredotočiti na prihodnost. Imamo veliko mladih fantov, ki se ob hokeju učijo tudi življenjskih lekcij."

Ne velike zgodbe, želimo le resnico, če pa jo bo klub prikrojil, naj jo vsaj z isto, ne pa z več različnimi verzijami.

Na srečanje z Bolzanom brezplačno

Za Olimpijo je 11 tekem brez osvojene ene same točke, pred njo pa nov težek obračun, po katerem bi se njen najdaljši negativni niz lahko zvišal na 12. "Ne želim se ukvarjati z zaporednimi porazi. Po vsaki tekmi poskušam resetirati zadnjo tekmo in se pripraviti na naslednjo. To se mi zdi najboljši pristop. Če bomo igrali kot zadnji dve tretjini, imamo možnosti za zmago," razmišlja Roy, ki je s soigralci na zadnje premagal prav današnje goste iz Bolzana.

Srečanje med Ljubljančani in Južnimi Tirolci, ki se bo začelo ob 19.15, si lahko v Tivoliju ogledate brezplačno.

Ne spreglejte