Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2011,
19.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rok Tičar

Sreda, 6. 4. 2011, 19.06

8 let

"Olimpija nas ne more presenetiti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V četrtek se nadaljuje finalna serija hokejskega državnega prvenstva. Odprto sicer ostaja vprašanje, kje se bodo tokrat pomerili Jeseničani in Ljubljančani, a v taboru prvih o novi zmagi ne dvomijo.

Bolj ali manj birokratske težave s pridobitvijo uporabnega dovoljenja za jeseniško ledno dvorano Podmežaklo se nadaljujejo. Čeprav so v hokejskem klubu Acroni Jesenice upali, da bodo s finalno serijo državnega prvenstva lahko nadaljevali v domači trdnjavi, vse kaže, da bodo ostali brezdomni in se bo jutrijšnja tretja tekma finala odigrala na nadomestnem prizorišču. Jeseniški hokejisti, ki so na prvih dveh tekmah v prestolnici proti Tilii Olimpiji vknjižili dve pomembni zmagi, so o težavah slabo obveščeni, resnici na ljubo, pa se s tem niti ne obrenejujejo. "Za enkrat nismo čisto nič obveščeni, ampak kolikor vem, Podmežakla ni čisto izgubljena. Jutri ima še neko inšpekcijo in igralci še vedno upamo, da se bo vse skupaj razrešilo tako, da bomo lahko zaigrali v domači dvorani," pravi Rok Tičar, danes izbran za četrtega najučinkovitejšega igralca lige EBEL, prepričan pa je tudi, da je morebitna selitev na Bled ne bo vplivala na razplet tekem: "Nekaj sem res slišal o Bledu ... Kar bo pač bo. Bomo pa na Bledu osvojili naslov državnih prvakov. Smo v odličnem položaju, vodimo z 2:0, upam le, da bomo tudi na naslednjih tekmah prikazali takšno željo po zmagi kot smo jo v Ljubljani."

"Ljubljančani nas ne morejo presenetiti"

Olimpija je na prvih dveh tekmah prikazala malo, zato navijači zelenih v nadaljevanju od četrtfinalistov lige EBEL pričakujejo bolj borbene in zavzete predstave. Serija bi bila z morebitnim tretjim porazom za Zmaje domala izgubljena, prvaki pa se ne bojijo ničesar. "Prav zelo drugačne Olimpije niti ne pričakujem, mislim, da nas ne morejo presenetiti. Šokiralo bi nas recimo, de nam hitro zabijejo gol ali dva, a nanje smo dorbro pripravljeni, poznamo se praktično do obisti, zato jim tega ne bomo dovolili," nam je še povedal Tičar, ki v letošnjem finalu še ni zabil gola, zato pa se je na nedeljskem obračunu v Hali Tivoli med strelce vpisal Robert Sabolič, prvi domači igralec med strelci v finalu, ki se z moštvenim kolegom strinja, da bo jutrijšnja tekma potekala v slogu prvih dveh: "Ne, Ljubljančani nas ne morejo presenetiti, mogoče zgolj po kakšnem zanje srečnem naključju. Poznamo jih zelo dobro in mislim, da so pokazali vse kar lahko. Na naslednjih tekmah bo zato vse odvisno zgolj od nas samih in naše igre. Osredotočiti se moramo torej na to."

"Še vedno delamo preveč napak"

Kaj pa rezerve v jeseniškem moštvu? "Odigrati moramo predvsem bolj disciplinirano, še vedno delamo preveč napak. Na tekmah v Ljubljani smo imeli odločno preveč izključitev, zaradi česar nas je okregal tudi trener Mälkiä. Prav dobro se tudi sami zavedamo, da se to preprosto ne sme več dogajati," še pravi samozavestni Sabolič, medtem ko je branilec Klemen Pretnar, eden izmed zaslužnih za to, da je obramba Železarjev v Hali Tivoli prejela vsega tri gole, v napovedih nekoliko opreznejši in je v intervjuju za spletno stran jeseniškega kluba opozoril: "Ljubljančani še zdaleč niso rekli zadnje besede. Naslednji domači tekmi bosta težji, kot tisti v gosteh. Vodstvo z 2:0 v seriji, ki lahko traja sedem tekem, še nič ne pomeni. Stvari se lahko hitro obrnejo. Osredotočiti se moramo na naš sistem in na našo igro. V nadaljevanju pričakujem bolj nastrojeno Olimpijo."

Jutri torej tretja tekma finala bo, vprašanje je le še kje. Beljak kot alternativno prizorišče so Jeseničani že pred časom opustili, če njihova Podmežakla ne dobi ustreznih dovoljenj, bodo domače tekme najverjetneje igrali na Bledu, kjer pa tako izdatne podpore domačih navijačev, kot bi si je želeli, zgolj zaradi velikosti dvorane, ne bo.

Ne spreglejte