Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
11.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Bojan Zajc Ken Ograjenšek Ivo Jan Graz 99ers hokej liga EBEL HDD Olimpija Nik Pem

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 11.34

6 let, 6 mesecev

Po zmagi Olimpije s 3:2 nad Gradcem

Nik Pem: Škoda za nesrečni odbitek, a zaslužena zmaga je ostala doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Za Olimpijo je eden od boljših tekmovalnih tednov te sezone lige EBEL. Po zmagi nad Sapo Fehervar in porazu proti Dunaju je v nedeljo po podaljšku premagala Gradec. "Po slabem začetku smo stvari postavili na svoje mesto in zasluženo zmagali," je bil zadovoljen mož odločitve Nik Pem.

Olimpija se je po zaspanem začetku zbudila dovolj zgodaj in še drugič ta teden slavila. Enega od zadetkov je dosegel Tim Ograjenšek, mlajši brat Kena Ograjenška, ki je v nedeljo Tivoli z Gradcem zapuščal s sklonjeno glavo. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Olimpija se je po zaspanem začetku zbudila dovolj zgodaj in še drugič ta teden slavila. Enega od zadetkov je dosegel Tim Ograjenšek, mlajši brat Kena Ograjenška, ki je v nedeljo Tivoli z Gradcem zapuščal s sklonjeno glavo. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Ne zgodi se ravno pogosto, da edini slovenski predstavnik v razširjenem avstrijskem prvenstvu v enem tednu na račun vpiše dve zmagi. Olimpiji je tokrat uspelo. Še drugič ta teden je slavila v podaljšani igri in še drugič v tej sezoni na svojem ledu na kolena spravila trenutno šestouvrščeni Gradec. Del tega sta nekdanja člana Ljubljančanov, trener Ivo Jan in napadalec Ken Ograjenšek.

Slab začetek, dober konec

Mladi slovenski reprezentant Nik Pem je poskrbel, da je zmaga ostala doma. | Foto: Vid Ponikvar Mladi slovenski reprezentant Nik Pem je poskrbel, da je zmaga ostala doma. Foto: Vid Ponikvar

Po prvi tretjini zeleno-belemu taboru ni kazalo najbolje, Ljubljančani so zaostajali z 0:1, njihova igra pa ni vzbujala optimizma. A v nadaljevanju so pokazali drugačen obraz, zaigrali precej bolje in v drugi tretjini z zadetkoma Žige Pešuta in Tima Ograjenška povedli z 2:1.

Še dobre pol minute pred koncem rednega dela tekme so, tudi po zaslugi razpoloženega vratarja Jeffa Frazeeja, vodili, nato pa 36 sekund pred zvokom sirene prejeli nesrečni zadetek. Sledil je podaljšek, ki ga je v 64. minuti odločil 21-letni reprezentant Nik Pem. Zanj je bil to prvi zadetek v tej sezoni.

"Začetek tekme ni bil najboljši. Naša igra je bila zaspana, v obrambi je bilo veliko nediscipline, Gradcu smo dali veliko priložnosti, a smo jo kljub temu odnesli še dobro. Nato smo postavili stvari na svoje mesto, v drugi tretjini smo dosegli dva zadetka, kar je malo dvignilo samozavest ekipe. Škoda je tistega nesrečnega odbitka od drsalke 30 sekund pred koncem tekme (plošček se je odbil od drsalke domačega hokejista, op. a.), a take stvari se dogajajo. V podaljšku smo igrali disciplinirano in zasluženo zadeli za zmago," se je skozi obračun sprehodil strelec odločilnega zadetka.

Boj do konca

Izgubljeno točko (zaradi zmage v podaljšku so osvojili dve, ne treh), ki je zdrsela po ledu v zadnji minuti in ki bi si jo zmaji zaslužili, je obžaloval tudi trener Bojan Zajc.

 "Vedeli smo, da bo Gradec igral na vso moč, saj je na prejšnji tekmi izgubil v Znojmu. Na začetku smo se težko zbrali, a drugo tretjino začeli bolj agresivno in bili povsem enakovredni v polju. Glede na igro v zadnjih dveh tretjinah bi si zaslužili tri točke. Kljub temu sem vesel te zmage, saj smo se še enkrat borili do konca."

Trener Olimpije Bojan Zajc o tekmi:

Na drugi strani je bil trener Gradca Ivo Jan, ki je Tivoli še drugič to sezono zapustil s porazom, vidno razočaran. Zmotil ga je pristop njegovih varovancev po vodstvu, kot pravi, bodo v prihodnje znotraj ekipe potrebne določene spremembe.

Harty in Planko na prisilnem počitku

Olimpijina branilska vrsta je bila v nedeljo oslabljena. Morala se je znajti brez dveh standardnih branilcev. Enemu od vidnejših stebrov obrambe Jonathanu Hartyju jo je že pred petkovo tekmo z Dunajem zagodla poškodba prepone. Kako dolgo bo odsoten, je težko reči. V klubu upajo, da se jim bo že na naslednji tekmi pridružil domači branilec David Planko, ki je manjkal zaradi bolezni.

V torek nad Linz

Že v torek bodo zmaji nadaljevali tekmovali ritem lige EBEL. Gostovali bodo pri klubu iz širše množice favoritov za naslov prvaka Linzu. Sledile bodo tri domače tekme. V petek bodo gostili Sapo Fehervar, v nedeljo Beljak, v torek, 29. novembra, pa še Dunaj.

Ne spreglejte